A legnagyobb agrárcégekkel működnek együtt a kamarai startupok

Hírek2021. nov. 8.Növekedés.hu

November 24-én bemutatkoznak Magyarország egyetlen agrárstartupos inkubátorprogramjában résztvevő technológiai megoldások.

Az agrárkamara NAK TechLab elnevezésű inkubációs programja lehetőséget biztosít olyan agrárdigitalizációs, vagy az agráriumban kamatoztatható technológiai fejlesztések számára, amelyek képesek a szektor égető problémáira megoldást biztosítani – áll a köztestület közleményében. A programot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara indította el 2019-ben, a Design Terminal szakmai támogatásával.

A programnak köszönhetően a startupok piacvezető nagyvállalatokkal közösen tökéletesíthetik terméküket, vagy szolgáltatásukat.

Az új megoldások a nagyvállalatokon keresztül több százezer gazdálkodóhoz juthatnak el, ezzel növelve versenyképességüket az egyre növekvő piaci versenyben.

A három hónapot felölelő programot november 24-én Demo Day esemény zárja, amelyen kiderül, hogy a startupok milyen közös fejlesztéseket indítottak például a Bonafarm Csoport, a Corteva Agriscience vagy a KITE Zrt.-vel.