A siker képlete - Könyvajánló

Hírek2020. jún. 22.Növekedés.hu

Bontakoztasd ki képességeidet, és légy te magad a pénzügyeid irányítója! – biztatja az olvasót Samuel Leach, az ismert pénzügyi véleményvezér. Miközben feltérképezi a meggazdagodás 21. századi formáit, megtudhatjuk tőle, miként állíthatjuk gondolatainkat és érzelmeinket a céljaink szolgálatába. Saját példáján keresztül megmutatja azt is, hogyan lehet megszeretni a munkát, és kifejleszteni magunkban a tartós sikerhez vezető türelmet. A személyes pénzügyek törvényszerűségeinek és működési mechanizmusainak ismertetésével pedig hozzájárul a pénzügyi tudatosság növeléséhez is.

Formabontó kötetében a szerző rávezet minket arra, hogyan értelmezzük és milyen szempontok alapján tanulmányozzuk saját költési szokásainkat, és miként dolgozhatunk ki olyan új viselkedési modelleket, amelyekkel valódi változásokat érhetünk el. Azokat a mintákat mutatja be, amelyeket nagyszerű emberek életének tanulmányozásából nyert, majd a saját tapasztalataihoz igazított. Az így kapott szabályokat alkalmazza mindenre, amit csinál.

A Leach-elmélet lényege:

1.) válassz ki öt embert, akik inspirálnak, akikre szívesen hasonlítanál! Legalább kettő legyen közöttük, aki olyan területen dolgozik, amelyet te is csinálsz vagy szeretnél csinálni.
2.) Gyűjtsd össze a jellemző tulajdonságaikat!
3.) Hasonlítsd össze jellemvonásaikat, keress hasonlóságokat bennük!
4.) Ezeket a jellemvonásokat tettek és szokások formájában alkalmazd a saját életedben!

Ezeket a szemléletmódokat, viselkedéseket és tevékenységeket kőbe kell vésni, mérhetővé és kézzelfoghatóvá kell tenni, máskülönben csak az idődet pazaroltad a feladattal.

Ha meg akarod változtatni az életed, fel kell készülnöd arra, hogy először magadat kell megváltoztatnod

– hangsúlyozza Samuel Leach.

Bárki lehet sikeres ­– állítja a könyv konklúziója. Csak képzeld el, ki szeretnél lenni, mit szeretsz csinálni, miben vagy ügyes és milyen emberek hatnak rád ösztönzőleg. Tanulj meg mindent a dologról, keresd meg a lehetőséget, ahol gyakorolhatsz, és hozd ki magadból a lehető legtöbbet! A struktúra adott, az eredményt meghatározó változó mértéke pedig attól függ, mennyi erőfeszítést és elköteleződést tudsz belefektetni. Ez a siker képlete.