Az Alibaba tulajdonosa maszkot és koronavírustesztet küld az USA-ba

Hírek2020. márc. 17.Növekedés.hu

Az Alibaba alapítója, Jack Ma a hónap elején nyilatkozott arról, hogy 500 ezer koronavírustesztet és egészségügyi maszkot küld Amerikába. Most tweet üzenetben jelezte: az első szállítmány Shanghajból elindult az Egyesült Államokba. Két képet is csatolt arról, hogyan pakolják a raklapokat egy repülőgépbe.

A kínai milliárdos, aki nemzetközi együttműködésre szólított fel a járvány leküzdése érdekében, Európába is küld két millió védőmaszkot és egyéb felszerelést. Az első, Olaszországnak szánt 500 ezer maszk és egyéb eszköz, így tesztkészlet pénteken érkezett Belgiumba. A korábbiakban kapott tőle egészségügyi felszereléseket Japán, Dél-Korea és Irán is - írja a bbc online.

Több kínai óriás vállalat, így az utazás-megosztó Didi Chuxing, a TikTok tulajdonosa, a ByteDance is kötelezettséget vállalt arra, hogy pénzt és forrásokat biztosít a koronavírus ellen folytatott küzdelem számára.

A Microsoft társalapítója, Bill Gates, a világ második leggazdagabb embere bejelentette, hogy a Bill és Melinda Gates Alapítvány 100 millió dollárt adományoz a járvány terjedésének megakadályozására.