Az Apple vezetője új fejlesztéseket jelentett be Kínában

Hírek4 órájaMTI

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerdán találkozott Csin Csuang-lung kínai ipari és informatikai miniszterrel Pekingben, és többek közt az Apple kínai fejlesztéséről és a beruházások további növeléséről egyeztettek – jelentette a kínai állami média a tárca közleményét idézve.

A közlemény szerint a két fél az Apple kínai fejlődéséről, a hálózati adatbiztonság kezeléséről és a felhőszolgáltatásokról is tárgyalt.

Csin Csuang-lung a találkozó során elmondta, hogy az elmúlt években Kína folyamatosan bővítette nyitottságát a távközlési ágazatban, ami új lehetőségeket teremtett a külföldi vállalatok számára, hogy befektessenek és működjenek az ország hatalmas piacán.

Kína továbbra is támogatni fogja a magas színvonalú nyitást, fejleszteni fogja a digitális ipart, és a hagyományos iparágakat digitális technológiákkal fogja átalakítani azzal a céllal, hogy több lehetőséget és jobb üzleti környezetet kínáljon a nemzetközi befektetőknek

– fogalmazott.

Csin továbbá reményét fejezte ki, hogy az Apple tovább mélyíti kötelezettségét a kínai piacon, és növeli befektetéseit az innovációba.

Cook a maga részéről úgy fogalmazott, hogy az Apple kész aktívan megragadni a kínai nyitás által kínált lehetőségeket, tovább bővítené kínai befektetéseit, mellyel hozzájárulna az ipari ellátási láncok magas szintű fejlődéséhez.

Tim Cook kedden a China Mobile, Kína legnagyobb távközlési szolgáltatójának vezetőivel is megbeszélést tartott, velük a digitális tartalmakkal és az 5G termékekkel, az 5G üzenetküldéssel, új telefonhívásokkal és az XR interaktív tartalmakkal kapcsolatos együttműködések elmélyítéséről egyeztetett.

A kínai közösségi médiában közzétett bejegyzése szerint az Apple vezérigazgatója kedden meglátogatta a Peking belvárosában lévő Vangfucsing bevásárlónegyed egyik Apple-üzletét is, ahol találkozott a vásárlókkal és az üzlet alkalmazottjaival is.