Az Egyesült Arab Emirátusok Kereskedelmi és Iparkamarája és az MKIK közös üzleti tanácsot alapít

Hírek2022. nov. 8.Növekedés.hu

A jövő héten a magyar és emirátusokbeli kétoldalú gazdasági kapcsolatok szempontjából mérföldkőhöz érkezünk, hiszen 2022. november 15-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Egyesült Arab Emírségek Kereskedelmi és Iparkamarája által megalakul a Magyar-Emírségeki Üzleti Tanács és megrendezésre kerül annak első plenáris ülése, Budapesten.

Az MKIK meghívására az Egyesült Arab Emírségekből nagyvállalatok képviselői, és befektetők érkeznek Magyarországra, hogy részt vegyenek a rendezvényen, és partneri kapcsolatokat építsenek ki magyar cégekkel, vállalatokkal, önkormányzatokkal.

Az Egyesült Arab Emírségek kormányzati és befektetés-ösztönző szervezetei is csatlakoznak a delegációhoz, hogy segítsék a magyar vállalkozások piacra lépését és gazdasági növekedését.

Másnap az Egyesült Arab Emírségek budapesti nagykövetsége meghívására több önkormányzat képviselője és magyar cégek vezetői, mutathatják be és népszerűsíthetik termékeiket és szolgáltatásaikat emirátusi cégek és befektetők számára.

Az Egyesült Arab Emírségek-Magyarország Üzleti Tanács létrehozását rendkívül fontos tényezőnek tartom a két gazdaság hatékony együttműködésen, közös programokon és kommunikáción keresztüli erősítése szempontjából

- mondta Saud AlShamsi, az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete.

Várjuk a meghatározó és vállalkozó szellemű magyar cégek részvételét ezen az eseményen

- tette hozzá AlShamsi nagykövet.