Az exportnövelés lehetőségei és kihívásai - meghívó

Hírek2019. márc. 28.Növekedés.hu

Az exportnövelés lehetőségeiről és kihívásairól tart előadást a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

A magyar versenyképességi fordulat egyik alapvető feltétele a hazai kis- és középvállalkozásának fejlesztése annak érdekében, hogy az EU-s átlagnál alacsonyabb exportrészesedésüket növelni lehessen. Jelenleg a kkv-k mindössze 5 százaléka exportál rendszeresen, és a hazai kivitel 15 százalékát adják a kisebb vállalatok, ezen az arányon kellene javítani a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank utóbbi időkben ismertetett versenyképességi tervei szerint.

Az exportnövelés lehetőségeiről és kihívásairól tart előadást – az idén 125 éves Magyar Közgazdasági Társaság Debreceni Ifjúsági Bizottságának meghívására – Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára 2019. április 4-én, csütörtökön 16 órától a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (4032 Debrecen, Böszörményi út 142., TVK-épület 104. előadó).