Ételszállítási szolgáltatást indít az Uber Zürichben

Hírek2019. márc 11.Növekedés.hu

A zürichiek hamarosan igénybe vehetik az Uber ételszállító szolgáltatását, az Uber Eats-et, erősítette meg a kaliforniai székhelyű vállalat.

Az applikációra alapozott szolgáltatás novemberben indult Genfben, és egy csapat most dolgozik az Uber Eats tevékenységének előkészítésén Zürichben, idézi a thelocal.ch hírportál a svájci üzleti napilapot, a HandelsZeitung-ot.

A futárok Genfben kerékpárt vagy mopedet használnak. A szállítási időszak délelőtt 11-től éjszaka 11-ig tart, a megrendelt étel 30 percen belül megérkezik. A fuvardíj körülbelül 1400 forintnak megfelelő svájci frank.

Várhatóan hasonló rendszert alkalmaznak majd Zürichben is. Az Uber szóvivője, Luisa Elster elmondta, hogy

a kezdeményezést az éttermek, a szállító partnerek és az ügyfelek Genfben kedvezően fogadták és már nagy az applikáció iránti érdeklődés Zürichben is.

A szolgáltatás azonban nem mentes a bírálatoktól sem. Az Uber utazásmegosztó programjához hasonlóan az Uber Eats is független szállítókat használ, akik önmaguk döntenek arról, mikor és hol akarnak dolgozni és nem kapnak fix fizetést. 

Ez utóbbi nem tetszik Genf munkaügyi miniszterének, Mauro Poggia-nak, aki azzal érvel, hogy

az Uber Eats egy munkáltató, ezért futárjait teljes jogkörű alkalmazottaknak kell tekinteni, nem pedig független, szerződéses partnereknek.

A genfi Tribune de Genève napilapnak adott egyik interjújában a miniszter a közelmúltban elmondta: az ügyben a megkérte a Gazdasági Ügyek Svájci Állami Titkárságának hivatalos állásfoglalását. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.