Az ügyvédek szerint a karantén miatt rengeteg lesz a válás

Hírek2020. ápr. 4.Növekedés.hu

Brit ügyvédek az önkéntes karanténok után a válások megugrására számítanak. Eközben Kínában a kérelmek száma már meg is nőtt: van, ahol szűk egy hónap alatt már 300 pár adta be a válókeresetet, de van olyan város is, ahol korlátozták, mennyit lehet maximum beadni.

A sokáig összezárt párok közül sokan lesznek, akiknek nem állja ki a próbát a házasságuk – véli az egyik legismertebb brit válóperes ügyvéd, Fiona Shackleton. Az ügyvédek az önkéntes karanténok után a válások megugrására számítanak. Elmondása szerint a legtöbben a nyári szabadságok és a karácsonyi ünnepek után nyújtják be a válókeresetet – olvasható a CNBC oldalán.

Brit jogi irodák felméréseiből kiderült, hogy karácsony után 230 százalékkal ugrottak meg az interneten azok a keresések, amelyeknél azt írták be a keresőbe, hogy „El akarok válni.”

Most hasonló tendenciára számítanak az Egyesült Királyságban, már csak azért is, mert Kínában is ez történt, miután a koronavírus miatt sok házaspár kényszerült arra, hogy hosszú időt töltsenek összezárva.

A Daily Mail értesülései szerint február 24-e óta több mint 300 házaspár adta be a válókeresetet a szecsuáni Dazhou-ban.

Országszerte több helyen is korlátozni kellett az egy napon beadható keresetek maximális számát. Fucsien tartományban, Fucsou nagyvárosában például be kellett vezetniük azt a szabályt, hogy naponta „csak” 10 pár válhat el.

Családjogi tanácsadók szerint akárcsak a karácsonyi időszak után, a karantén után is elsősorban azok a házasságok szakadhatnak szét, ahol már eleve problémák voltak.

Az elszigetelődés azért is lesz nehéz időszak a párok számára, mert senki sem tudja, mikor lesz az egésznek vége.

Az iskolába járás, a munka, a családdal és a barátokkal való találkozás mind elengedhetetlen a mentális és fizikai jólét fenntartásához. Ezeknek a korlátozása - bár a nemzet javára történik - kétségtelenül komoly hatással lesz az otthonukba kényszerülő családokra.

Ayesha Vardag válóperes ügyvéd arra számít, hogy amíg tart a járvány, addig

„csendben maradnak a telefonok. A feszültség ugyanakkor nő, mint egy kuktában, amelyben lefojtják a gőzt.”

Vardag elmondása szerint az ügyvédi irodájához az elmúlt időszakban egyre többen fordultak gyermekelhelyezési vitákkal kapcsolatban is.