Azonnali fizetésre épülő mobilfizetési megoldást hoz létre a GIRO Zrt.

Hírek2020. júl. 21.Növekedés.hu

Idén március 2-án sikeresen elindult Magyarországon az azonnali fizetési rendszer, ami megnyitotta a lehetőségét az azonnali átutalásra épülő új, alternatív fizetési szolgáltatások megjelenésének.

A nemzetközi példák azt mutatják, hogy az azonnali fizetési rendszerek bevezetése után akkor változik meg igazán a fogyasztók pénzügyi magatartása, és kezdik el új élethelyzetekben is használni ezt a csatornát, ha rendelkezésükre áll egy kényelmes, egyszerűen használható és széles körben elterjedt mobiltelefonos fizetési applikáció.
Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak veti alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját.
 
A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési applikáció fejlesztése, mely minden bank számára elérhető.  
A piacon már jelenlévő vagy megjelenő széttöredezett megoldások mellett egy olyan hazai tulajdonú, egységes mobilfizetési alkalmazás jön létre, amely minden érintett – bankok, kereskedők, lakosság - számára előnyöket biztosít, és versenyképes alternatívát jelent a már meglévő fizetési eszközök és megoldások mellett.
A GIRO Zrt. mobilfizetési megoldásának megtervezése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy egy olyan innovatív, ugyanakkor megbízható alkalmazás kerüljön kialakításra, amihez a bankok minél szélesebb köre csatlakozik.
A GIRO Zrt. a bankokkal az egyeztetéseket megkezdte annak érdekében, hogy a jövő év során Magyarországon elinduljon az azonnali utaláson alapuló mobilfizetési szolgáltatás.