Bankot robbantott Britney Spears új könyve, máris jön a folytatás

Hírek2023. nov. 2.Áldott Rebeka

A hét elején jelent meg Britney Spears új memoárja „A bennem lévő nő” címmel. A könyvben szó esik az énekesnő viharos kapcsolatairól, az apja gyámságáról és az abortusza szívszorító történetéről is. Britney Spears visszaemlékezése azért is kulcsfontosságú, mert hosszú évek óta először nyílt lehetősége arra, hogy szabadon, a saját szavaival mesélje el a történetét.

A könyv eladásaira vonatkozó pontos adatok csak a jövő héten lesznek elérhetőek, mondja a Spears kiadója, a Simon & Schuster, de láthatóan hatalmas népszerűség övezi a kötetet. Jelenleg „A bennem lévő nő” a legkelendőbb az Amazonon elérhető könyvek listáján.

A rekordot tartó memoárral, Harry herceg „Tartalék” című emlékiratával, azonban nem lesz könnyű felvenni a versenyt. Hiszen a sussexi herceg könyve a január 10-i megjelenésének napján 1,43 millió példányszámban kelt el az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában.

A Justin Timberlake sztori

Britney Spears és Justin Timberlake 1999 és 2002 között alkotott egy párt. Az énekesnő ekkor nyilvánosan kijelentette, hogy szűz, de a randevúzásuk idején teherbe esett, idézi fel az Insider beszámolója.

"Meglepetés volt, de számomra nem jelentett tragédiát. Annyira szerettem Justint. Mindig is arra vágytam, hogy egy nap együtt alapítsunk családot. Azonban, ez sokkal korábban jött el, mint amire számítottam.” – írta az énekesnő a terhességéről. "De Justin határozottan nem örült a terhességnek. Azt mondta, nem állunk készen arra, hogy szülőkké váljunk, mert túl fiatalok vagyunk."

Spears ugyan beleegyezett az abortuszba, de elmondása szerint, ha kizárólag a saját akaratát vette volna figyelembe, akkor megtartotta volna a gyermekét. Az énekesnőt hatalmas fájdalmak gyötörték az abortusztabletta bevétele után. Ekkor Timberlake a fürdőszoba padlón feküdt vele, és gitározással próbált barátnője állapotán javítani.

Az érvénytelenített első házasság

2004-ben Spears 55 óráig gyermekkori barátja, Jason Alexander, felesége volt. Az énekesnő egy vegasi szilveszteri utazása során került rövid kapcsolatba Alexanderrel, és a harmadik éjszakájukon kötötték össze életüket a „Little Wite Wedding Chapelben”. Emlékiratában elmondta, hogy csupán szeszélyből házasodtak össze, ráadásul részegen.

Spears szülei másnap Las Vegasba repültek, és azonnal a házasság érvénytelenítését kezdték intézni.

13 év gyámság

2008-ban az énekesnőt édesapja, Jamie Spears, gyámsága alá helyezték, a korábbi idegösszeomlásai miatt. Ezzel a rendelkezéssel Jamie Spears kezdte irányítani lánya magánéletét és karrierjét, míg pénzügyeit egy ügyvéd felügyelte.

Britney Spears visszaemlékezett arra, hogy a családja többször is rehabilitációs ellátás igénybevételére kényszerítette, például amikor nővérétől, Jamie Lynn Spearstől próbált segítséget kérni. Nővére azonban felszólította, hogy „hagyja abba a harcot” a jövőjét érintő döntések ellen.

Az énekesnő állítása szerint, apja kényszerítette, hogy részt vegyen az Anonim Alkoholisták találkozóin, miután észrevette, hogy a lánya táplálékkiegészítőket vesz be. A vény nélkül kapható vitaminokat Britney Spears azért kezdte szedni, hogy több energiája legyen a színpadon.

"Azt mondta, hagyjam abba a táplálékkiegészítők szedését, és rehabilitációra küldött." - írja Spears. "És a rehabilitáció azt jelentette, hogy egy teljes hónapig nem láthattam a gyerekeimet."

Spears a gyámsága alatt sem tűnt el a közéletből, továbbra is népszerű albumokat dobott piacra, fellépéseket vállalt és folyamatosan a magazinok címlapjain szerepelt. Rajongói ekkor megérezték, hogy az énekesnő nem szabad akaratából szorgoskodott, és a közösségi médiában megalakult a #freebritney mozgalom.

Britney Spears története azonban még nem ért véget. Hiszen az énekesnő az Instagram közölte, hogy a könyvének a második kötete is kilátásba került. A művészhez közel álló források szerint azonban még túl korai volt ez a bejelentés, figyelmeztet a Vanity Fair beszámolója.