Berlusconit és családját is Flavio Briatore fertőzhette meg

Hírek2020. szept. 3.Sz.A.

Nemcsak Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, hanem két gyereke, Barbara és Luigi is elkapta a koronavírus fertőzést. Mindez szardíniai nyaralásuk után elvégzett teszt után derült ki, a fertőzést minden bizonnyal Flavio Briatore milliárdos üzletembertől kaphatták el, akivel többször is találkoztak Berlusconi szardíniai rezidenciáján. A két üzletember évtizedes barátságot ápol.

Olasz lapértesülések szerint a Benetton és a Renault Forma 1-es csapatának korábbi vezetője fertőzhette meg Silvio Berlusconit és két gyerekét is. Flavio Briatore milliárdos üzleterbernél még augusztus közepén diagnosztizálták a vírust, majd a milánói San Raffaele kórházban kezelték néhány napig, ahonnan gyógyultan távozott a 70 éves üzletember.

Berlusconival kapcsolatban orvosa, Alberto Zangrillo bejelentése alapján annyit lehet tudni, hogy a Forza Italia 83 éves vezetőjének nincsenek tünetei, jelenleg a lombardiai arcorei villájában házi karanténban tartózkodik, és minden nap dolgozik, a következő tartományi választásokkal kapcsolatban végzi teendőit.

A volt kormányfő lányánál egyébként néhány napig tüneteket észleltek, de állítólag már meggyógyult. A volt kormányfő környezetében és a szardíniai Costa Smeraldán lévő és az arcorei villa személyzetén mindenkinél elvégezték a koronavírus tesztet, illetve a kontaktkutatást.

Berlusconi ígéri: hamar felépül, nemsokára személyesen is részt vesz a közelgő választási kampányban

Flavio Briatore nemrég úgy fogalmazott, hogy "az én elnököm nagyon jó formában van", Berlusconinak pedig az összes nagyobb olasz párt vezetője minél hamarabbi gyógyulást kívánt. A volt kormányfőnek korábban több betegsége, pacemaker beültetése is volt, de mindig hamar felépült.

Berlusconi az olasz lezárás idejét tavasszal a nizzai nyaralójában töltötte, majd június elején, a korlátozások feloldása után azonnal visszatért Milánóba.