Csodás fotókiállítás nyílt Budapesten 

Hírek2022. máj. 15.T.Zs.

Megnyílt a 2021-es International Photography Awards (IPA) győzteseinek munkáit bemutató kiállítás Budapest szívében, a House of Lucie galériában. A világ minden tájáról beérkező több ezer kép közül 26 kategória győztest és a “Best of Show” válogatás 30 képét tekinthetik meg a látogatók.

Az International Photography Awards évente rendezi meg világméretű versenyét professzionális, amatőr és diákfotósok számára, mely évtizedek óta segíti a feltörekvő művészeket, hogy valóban elismeréshez és megbecsüléshez juthassanak.

Kiállításmegnyitó, House of Lucie

A díj támogatója a Farmani Group, mely 1985 óta a világ egyik vezető szervezete amely a fotózást, a designt és az építészetet támogatja és népszerűsíti. A vállalat fő küldetése, hogy versenyeken, díjakon, kiállításokon, művészi közösségek fejlesztésén, hálózatépítési lehetőségek és oktatásokon keresztül fedezze fel és népszerűsítse a tehetségeket ezeken a területeken.

Alice Gabriner, a Best of Show kurátora, az alábbiakkal jellemezte a válogatást: 

Ez a kiállított 30 fénykép azt a számtalan módot képviseli, amelyet látunk, és a fényképezőgép mögött álló különféle egyének interpretációit, tapasztalatait és képzeletét foglalják magukba. Legyen szó vizuális szerelmi költeményről, egyedi megfigyelésről vagy történelmi eseményről, a kollektív munka összekapcsolja a művészetet, a bizonyítékokat, a tárgyakat és az időben megdermedt röpke pillanatokat.

A kiállításon professzionális és amatőr fotósok képeit láthatjuk, amelyek hihetetlenül diverz képet festenek elénk a világról, amelyben mindannyian élünk.

Az alkotások természet- és képzőművészeti fotóktól az építészeti csodákig, valamint a lenyűgöző portrékig terjednek, amelyek mély történeteket mesélnek el. Nem utolsó sorban, képesek  reflektálni – és minket is ösztökélni, hogy így tegyünk – korunk és az elmúlt évek megpróbáltatásaira.

A válogatás heterogén jellege folytán képes felfedni a látogató számára a világ egymástól nagyon távol eső szegleteit is. Szokatlan perpektívákat helyez egymás mellé, akár hiper közeli felvételeket rovarokról vagy olyan képeket, melyek a világot madártávlatból mutatják meg nekünk.

Az ellátogató különböző végleteket élhet meg a kiállításon, melyek a világ borzalmaira épp úgy felnyitják szemét, mint azokra a vizuális élményekre és perspektívákra, amelyek képesek a mai fásult ember is kimozgatni megszokott, közömbös állapotából. Illetve képes felnyitni a szemét olyan értékekre, melyek védelmet és alázatot érdemelnek.

A kiállítás keddtől péntekig tekinthető meg 14:00-18:00 között a House of Lucie galériában. (Budapest, Falk Miksa utca 30.) További információkért látogasson el a kiállítás honlapjára

Az IPA kiállított kategória nyertesei a következők:

John Huet, Angélique Boissiére, Julia Anna Gospodaru, Delphine Blast, Bob Newman, Mel D Cole, Chong Kok Yew, Liselotte Schuppers, Mikael Owunna, Art Streiber, Howard Schatz, Andre Magarao, Antonio Coelho, Shilpa Narayanan, Sue Park, Chris Round, César Cedano-Bréa, Joanna Borowiec, Brian Wotring, Jiale Liu, Sharwar Hussain, Elisa Miller, Bernd Schirmer, Masatoshi Ujahara, Javier Rupérez, Aitor Del Arco.

Az IPA kiállított Best of Show nyertesei a következők:

George Tatakis, Younes Mohammad, Mikael Owunna, Mel D Cole, Walter Luttenberger, Sara Hannant, Daniel Skwarna, Jonas Larsson Folkeson, Alessandro Malaguti, Yi Sun, Amru Salahuddien, Mark Clennon, Ernesto Benavides, Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz, Carlos Esguerra, Ahmed Akacha, Max McGerry, Sue Oakford, Jesse Vance, Liselotte Schuppers, 博 史, Guanghui Hu, Yuan Ji, Jane Olin, Svet Jacqueline, Richard Li, Guiseppe Cardoni, Andrew Doggett, Lynn Emery, Kiiro.

Professional Architecture, Bridges kategória első helyezett, Shirley Wung – Dry Rivers

Professional Editorial / Press, Environmental kategória első helyezett, Peter Caton – Unyielding Floods

Professional Nature, Underwater kategória második helyezett, Tracey Lund – Underwater Gannets

Professional People, Family kategória első helyezett, Hanna Hill - Five Brothers

Nature, Macro kategória harmadik helyezett, Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz – Insects