Csodás videók, ahogy a legnagyobb politikusok zenélnek

Hírek2019. nov. 16.Növekedés.hu

Putyin zongorázik, Barack Obamának remek énekhangja van, Tony Blair pedig gitározik: következzen pár (javarészt amerikai) politikus, akik ugyanúgy a zene szerelmesei, mint az átlagemberek.

Vlagyimir Putyin

Amikor Oroszország elnöke 2017-ben úgy döntött, ad egy kis ízelítőt zongoratudásából, mielőtt a kínai elnökkel találkozott volna Pekingben, valószínűleg nem sejtette, hogy az előadása ilyen sok emberhez eljut majd. A YouTube-ra feltöltött videót már 1,3 millióan nézték meg, és közel 10 ezer ember lájkolta is.

Bill Clinton 

Bár élete végül teljesen más irányt vett, Bill Clinton egy időben hivatásos zenész szeretett volna lenni. Az Egyesült Államok 42. elnöke tehetséges szaxofonosnak számított a politika előtt, de a zenészkarrierből végül csak hobbi lett.

Tony Blair

Az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnöke remek gitáros volt. Még A királynő című 2008-as filmben is feltűnik Blair irodájában az elektromos gitár, amely utalás a zenészmúltjára, mikor az oxfordi St. John Collage joghallgatójaként az Ugly Rumours nevű bandában játszott.

Harry S. Truman

Az Egyesült Államok 33. elnöke elmondása szerint fiatalkorában napi két órát gyakorolt, és azt állította, hogy ha több tehetsége lett volna, inkább a zongorista karriert választja.

Richard Nixon

Az Egyesült Államok 37. elnöke játszott zongorán, harmonikán, hegedűn, szaxofonon és klarinéton, és bár kottát nem tudott olvasni, komponálgatott és hangszerelt is, 1963-ban pedig még Jack Paar The Tonight Showjában is fellépett.

Condoleezza Rice

A hölgy 2005-től 2009-ig az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere volt. Gyerekkorában zongoraművésznek készült, édesanyja egyébként zenetanár. A videón látható, hogy a Londoni Szimfonikusokkal játszik Brahmsot II. Erzsébet királynőnek.

Barack Obama 

Bár az USA 44. elnöke (tudomásunk szerint) nem játszik semmilyen hangszeren, az énekhangja elismerésre méltó. Nem véletlen, hogy a blueslegenda, Buddy Guy felhívta a Fehér Ház pódiumára. A videót már több mint 5 millióan nézték meg azóta.