Elbocsát a McDonald's, miközben még több éttermet akar nyitni

Hírek2023. jan. 8.Növekedés.hu

A leépítés a vállalat innovációjának gyorsítását és a hatékonyabb munkavégzését hivatott elősegíteni. Egyelőre nem tudni, hányan veszíthetik el állásukat a 169 országban működő gyorsétteremláncnál - írja a VG.hu.

A vállalat átszervezésének keretében felülvizsgálja a személyzeti létszámot a McDonald’s, miközben az új éttermnyitásokat is felpörgetné a hatékonyság és az innovációs képesség növelése mellett – értesült a CNBC, amelyet a VG.hu idéz.

Az amerikai gyorsétteremlánc a létszámleépítést nem költségcsökkentő intézkedésként kezeli a lap szerint, hanem az a vállalat innovációjának gyorsítását és a hatékonyabb munkavégzését hivatott elősegíteni. Chris Kempczinski vezérigazgató a CNBC birtokába jutott vállalati jegyzetben azt írja: többször próbáljuk ugyanazt a problémát megoldani, nem mindig osztjuk meg az ötleteinket, és olykor lassúak vagyunk az innovációban.

A társaság emellett tempósabbra venné fejlesztési terveinek végrehajtását is. "Fel kell gyorsítanunk az étteremnyitások ütemét, hogy teljes mértékben ki tudjuk elégíteni az elmúlt években megnövekedett keresletet" – hangsúlyozta Kempczinski.

A Dow Jones blue chip indexben is jegyzett McDonald’s részvényei 2,7 százalékot emelkedtek a hír megjelenését követően.