Elképesztő összegekbe kerültek a világ legdrágább esküvői

Hírek2019. szept. 22.Növekedés.hu

A rekordot egy olyan fiatal pár tartja, akik állítólag körülbelül 295 milliárd forintnak megfelelő összeget költöttek el a lagzijukra. A listán még a kínai „Kim Kardashian” és három királyi esküvő is.

A The Richest magazin összegyűjtött párat minden idők legdrágább esküvői közül, amelyek annyi pénzbe kerültek, amiből kijött volna akár több luxusház, trópusi nyaralás vagy jópár méregdrága luxusautó is.

Angela Yeun és Huang Xiaoming – 31 millió dollár

A „kínai Kim Kardashian” -ként ismert Angela Yeun 2015 októberében ment hozzá Huang Xiaoming színészhez. A ceremóniát a Sanghaji Kiállítóközpontban tartották, ahova kétezer embert hívtak meg. A helyszínt kétszáz virágárus díszítette fel, az esküvői torta pedig három méter magas volt. A menyasszony ruháját a Dior készítette. A vendégek nem távoztak üres kézzel: mindenki olyan ajándékcsomagot kapott, amelyben még mobiltelefon is volt. 

Kate Middleton és Vilmos herceg – 34 millió dollár

Vilmos cambridge-i herceg és Kate Middleton 2011. áprilisában kötötték össze az életüket a londoni Westminster-apátságban. A 34 millió dolláros költségből a hírek szerint 32 millió dollár arra ment el, hogy a pár biztonságban legyen. Az esküvőn a királyi család barátai, közeli ismerősei mellett diplomaták, illetve az európai uralkodó házak képviselői voltak jelen, összesen 1900 vendég. Az eseményt a becslések szerint kétmilliárdan nézték az egész világon.

Harry herceg és Meghan Markle – 45 millió dollár

Harry herceg tavaly májusban a London nyugati határában fekvő ősi királyi rezidencia, a windsori kastély Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget amerikai menyasszonyának. Az esküvő összköltsége 45 millió dollár volt, melyet a királynő fizetett. Ennek az összegnek az oroszlánrészét Vilmos hercegékhez hasonlóan ők is a biztonsági intézkedésekre költötték. Meghan Givenchy menyasszonyi ruhája 430 ezer dollár körüli összegbe került.

Diana és Károly herceg – 48 millió dollár

Az 1984-ben tartott esküvő becslések szerint közel 48 millió dollárba került. Diana egy 7,5 méter hosszú uszályos ruhában, elefántcsontszínű selyemtaftból és antik csipkéből készült ruhában vonult be a Szent Pál-székesegyházba, amelyet többek között tízezer darab gyöngy is díszítette. A televíziós közvetítést a világ 750 millió nézője követte figyelemmel. A pár 1996-ban elvált.

Vanisha Mittal és Amit Bhatia – 60 millió dollár

India leggazdagabb emberének lánya, Vanisha Mittal és bankár vőlegénye, Amit Bhatia 2004-ben házasodott össze. Már a meghívó sem voltak hétköznapinak mondható: ezüstdobozban érkezett a repülőjegyekkel és az ötcsillagos hotelszoba-foglalással együtt. Az ezer meghívott vendéget persze magángépek szállították a francia fővárosba. A ceremóniára a 17. századi Château de Vaux-le-Vicomte-ban került sor, az ünnep fénypontja pedig minden bizonnyal az volt, mikor Kylie Minogue az Eiffel-torony fölé fellőtt tűzijáték közben énekelt.

Khadija Uzhakhovs és Said Gutseriev – 1 milliárd dollár

2016 márciusában, Moszkvában házasodott össze az orosz olajmágnás fia Said Gutseriev és Khadija Uzhakhovs. Ők tartják eddig a rekordot: az esküvő állítólag 1 milliárd dollárba, azaz 295 milliárd forintnak megfelelő összegbe került. Az esküvőn fellépett Jennifer Lopez, Sting és Enrique Iglesias is. A menyasszony egy Elie Saab ruhában jelent meg, amelyhez gyémánt nyakláncot és tiarát választott kiegészítőként. A vendégek ékszerdobozokat kaptak ajándékba.