Néha hihetetlenül nehéz volt – Bill Gates felesége a házasságukról

Hírek2019. ápr. 28.Növekedés.hu

Melinda Gates és a Microsoft alapítója idén ünnepelte házasságuk 25. évfordulóját. Bill Gates felesége a The Sunday Times-nak adott interjúban elismerte: néha türelemre volt szükség a házasságukban. Szerinte a világ második leggazdagabb emberének „kicsit gyakorolnia” kell a magánélet és a munka közötti egyensúly megtalálását.

Éppen eljutottunk arra a pontra az életben, amikor mindketten egyre több dolgon nevetünk. Emlékszem azonban olyan napokra is, amikor házasságunknak olyan hihetetlenül nehéz napjai voltak, hogy megfordult a fejemben: végig tudom-e ezt csinálni?

– ismerte el Melinda Gates, a világ második leggazdagabb emberének felesége a The Sunday Times-nak adott interjúban. A házaspár idén január 1-jén ünnepelte egybekelésük 25. évfordulóját.

Az egyik ismétlődő probléma korábban az volt, hogy Bill Gates nehezen találta meg a munka és a magánélet közötti egyensúlyt. Ez már akkor jelentkezett, amikor még össze sem házasodtak. Bill Gates életének egy szakaszában napi 16 órát dolgozott öt éven át.

„mikor azon vívódott, hogy megházasodjon-e, akkor egyértelmű volt, hogy ez nem rólam szólt, hanem arról, hogy feltette magának a kérdést, tud-e majd összhangot teremteni a munka és a családi élet között

– emlékszik vissza Melinda Gates, aki szerint a Microsoft alapítójának ezen egyensúly megteremtésében egy „kis gyakorlásra” van szüksége. Kiemelte: a türelem segített mindkettőjük számára a hullámvölgyek elviselésében. 

Felidézett egy évekkel ezelőtti esetet, amikor igencsak dühös lett férjére, mivel a könyvimádó Bill – amikor a család éppen egy útra készült – nem tudott letenni egy Winston Churchillről szóló könyvet, és így nem segített feleségének a három gyermekük összekészítésében, valamint a kocsiba való bepakolásban.

Melinda Gates az interjúban kiemelte, mindig fontos volt számára, hogy három gyermekük számára –amennyire lehetséges – „normális” életet tudjon biztosítani.

Emiatt otthagyta a Microsoftnál betöltött állását (akkor ismerte meg férjét, amikor elkezdett a cégnél dolgozni), hogy minél inkább a cégre és férjére irányuló rivaldafényen kívül nevelhesse fel gyermekeit. Emiatt a saját leánykori neve után íratta be őket az iskolába.

Bár Bill Gates vagyona nemrégiben ismét meghaladta a 100 milliárd dollárt, a három gyermek – a 22 éves Jennifer, a 19 éves Rory és a 16 éves Phoebe – „csak” 10-10 millió dollárt fog örökölni.