Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében

Hírek2019. feb 1.Növekedés.hu

Bill Gates a húszas éveiben öt éven át nem nézett tévét, hogy minél jobban a szoftverekkel tudjon foglalkozni. Warren Buffett pedig nem okostelefont használ, hogy az állandó internetezés ne vonja el figyelmét a fontos dolgokról. Két példa arra, hogy mennyire fontos átgondolni, mire mennyi időt szánunk.

 Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges. Különösen fontos ebből a szempontból, hogy eldöntsük, mire, mennyi időt fordítunk, mert ahogy Warren Buffett befektetési gurunak, a világ egyik leggazdagabb emberének híres mondása szól: „az idő az egyetlen dolog, amit nem lehet megvenni”.

Mivel egy nap csak 24 óra áll rendelkezésünkre, így például érdemes olyan hobbit űznünk, amelynek nagyobb a hozadéka a többi kedvtelésünkhöz képest. 

Például dönthetünk úgy, hogy egy időre abbahagyjuk a délutáni tévézést azért, hogy végre úgy tudjuk beültetni, kialakítani a kertünket, ahogy arról mindig is álmodoztunk. A University of Adelaide’s School of Psychology 2009-es tanulmánya szerint az emberek jóval kevésbé hagynak nyitva maguk előtt több opciót, ha egyes időelfoglaltságoknak több hozadéka van, mint a többinek. Szakemberek szerint ezért igen fontos, hogy tartsunk egyfajta auditot a tevékenységeinkkel kapcsolatban.

Warren Buffett mellett Bill Gates a Microsoft alapító-tulajdonosa a két nagy példa arra, hogy mennyire hasznos, ha átgondoljuk, mire, mennyi időt fordítunk, milyen tevékenységekkel hagyunk fel, hogy jobban összpontosíthassunk azokra, amelyek a kitűzött céljaink elérését szolgálják – írja a CNBC. Bill Gates például a húszas éveiben öt éven át felhagyott a tévénézéssel. „Ez furcsán hangozhat, azonban azt gondoltam, hogy ez csak elvonja a figyelmemet arról, hogy a szoftvereken törhessem a fejem” – írta egy blogbejegyzésében a Microsoft alapítója. Ugyanezt az elvet alkalmazta szülőként is, ugyanis gyermekei 14 éves koráig nem engedte meg nekik, hogy mobiltelefonjuk legyen.

Warren Buffett pedig mindmáig kerüli a modern telekommunikációs eszközök használatát, hogy azok ne vonják el a figyelmét az igazán fontos dolgairól. A Berkshire Hathaway vezérigazgatója így nem is tart számítógépet az irodájában, valamint nem okos telefont használ, hogy ezzel korlátozza az internethasználatát – pedig Tim Cook, az Apple vezérigazgatója számos alaklommal próbálta meggyőzni, hogy csatlakozzon az iPhone-forradalomhoz. Amikor a dollármilliárdos befektetőt sikerének titkáról kérdezték egy pódiumbeszélgetésen, akkor egy halomnyi papírt emelt fel az ott lévő asztalról, és azt mondta:

„olvasson el 500 oldalt naponta, így működik a tudás. Úgy hasznosul, mint a kamatos kamat.” 

Így nem is meglepő, hogy Buffett napjának 80 százalékát olvasással tölti.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.