Ezeket a tippeket már egy évszázada sikeresen alkalmazzák az üzletemberek

Hírek2018. aug. 20.Növekedés.hu

Sok körülöttünk a csiszolatlan gyémánt, a kiaknázatlan lehetőség – erre hívja fel a figyelmet Russel Conwell szónok hihetetlenül népszerű beszéde, amelyet az 1900-as évektől kezdve, 25 éven keresztül több mint 6 ezer alkalommal adott elő. De pontosan mik azok a dolgok, amelyeket minden sikeres üzletembernek tudnia kell? Még az 1900-as évek elején volt egy szónok, aki egyetlen beszédével eljutott egy egész nemzethez. A beszéd olyannyira népszerű volt, hogy végül több mint 6 ezer alkalommal adta elő 25 éven keresztül. Habár ebben a korban még bőven az okostelefonok és a televízió térhódítása előtt jártunk, a beszéde mégis rengeteg emberhez eljutott. Russel Conwell monológja azért volt hihetetlen népszerű, mert a sikeres vezetésről szólt. Bárki, aki főnök vagy beosztott volt, azonosulni tudott a mondandójával. A lelkesítő beszéd neve Gyémántmezők volt, és egy perzsa földműves életéről szólt, aki eladja a földjét, és elhagyja a családját, hogy a világot beutazva keresse a gazdagságot. Mindenhol keresi ugyan, de sehol sem találja az áhított gyémántokat. Végül koldusként vet véget az életének. Halála után földje új tulajdonosa pedig egy gyémántbányát talál az ingatlanon. Az előző farmer elindult kincset keresni anélkül, hogy egyáltalán körülnézett volna, anélkül, hogy észrevette volna, milyen óriási gazdagság van a közvetlen közelében. Nem vette észre, hogy a gyémántok a lába alatt hevernek. Mi a tanulság? Mindannyiunknak van egy gyémántmezője, amely arra vár, hogy felfedezzük és megragadjuk a lehetőségeit. Íme néhány ötlet, amelyet minden vezetőnek tudnia kell ahhoz, hogy a környezetében lévő gyémántokat, azaz lehetőségeket észrevegye.

Kamatoztassa a tehetséget!

Az egyik legnagyobb előnye a versenytársaival szemben az alkalmazottai kiaknázatlan kézségei. Vannak a tehetséges, ambiciózus emberek, akik mindössze jól szeretnének teljesíteni. Fektessen időt és energiát abba, hogy biztosítsa számukra a megfelelő fejlődési hátteret. Ahogy Conwell is fogalmazott, „Az igazi tehetség sokszor felfedezetlen marad”.

Higgyen is benne! 

A siker kulcsa sokszor az emberekben rejlik. Ha jól bánunk az alkalmazottainkkal, az hosszútávon kifizetődik. Az emberekbe fektetni pedig rendkívül fontos. Nem csak pénzügyileg lehet bátorítani őket, elég, ha hisz bennük, a tehetségükben. A megbecsülés hihetetlen mód tudja növelni egy ember teljesítőképességét. Ahogy a kínai mondás tartja: “Ha egy évig akar növekedni, ültessen rizst. Ha tíz évig akar növekedni, ültessen fákat. Ha száz évig akar növekedni, invesztáljon az emberekbe. „

Nyújtson fejlődési lehetőségeket!

Az egyik legjobb módszer a gyémántok fényesítésére, ha olyan projekteket biztosít nekik, amelyek segítségével fejleszteni tudják készségeiket és gyarapítani tudják tapasztalataikat. Válasszon olyan feladatokat, amelyek bár próbára teszik őket, mégis fejlődnek ezáltal. Ez is segíthet abban, hogy bízzanak a képességeikben.

Kérdezzen a céljaikról!

Egy másik egyszerű de nagyszerű módja annak, hogy inspirálja és motiválja a csapatát, ha megkérdezi tőlük, mit akarnak elérni szakmailag - rövid, közép- és hosszú távon egyaránt -  és ígéretet tesz, hogy a cég segíti őket, hogy fejleszteni tudják azokat a készségeket és elsajátítsák azokat ismereteket, amelyekre szükségük van.