Öt tipp, hogy jó benyomást tegyünk az emberekre

HR2018. máj 3.Növekedés.hu

Elképesztően rövid idő, kevesebb mint egy másodperc alatt alkotunk véleményt valakiről elsőre egy kép alapján, 7 másodperc alatt pedig egy találkozás során. Az első benyomás különleges jelentőséggel bír, mert ezen később csak nagyon nehezen lehet változtatni. A jó benyomás kialakítása tanulható: mutatjuk, mire figyeljen.   A Princeton Egyetem kutatása szerint erre az 5 dologra mindenképp figyeljen, ha jó benyomást akar tenni!

1. Megfelelő öltözködés

Öltözékünk hatással van a fellépésünkre és a gondolkodásmódunkra is. Az első benyomás közel 60 százalékban a külső megjelenésen alapul, legalábbis a kutatások szerint. Sőt, egyes tanulmányok még azt is kimutatták, hogy a külső, azon belül a hajszín vagy a testalkat alapján arra is következtetni lehet, mekkora az adott ember jövedelme. Első találkozás alkalmával tartózkodjon az erős parfümtől és az extrém ruháktól, válasszon letisztult és elegáns ruhadarabokat.

2. Határozott kiállás

Figyeljünk a testbeszédünkre: az egyenes testtartás, egy kedves mosoly, a szemkontaktus, mind-mind bizalmat ébreszt. Szakértők szerint jól bevált módszer, ha tudatosítja magában, hogy egy magabiztos üzletember.

3. Erős kézfogás

A megfelelő kézfogás és tekintet sokszor sorsdöntő hatással bírhat, és nagyban hozzájárul a pozitív benyomás kialakításához. A határozottság bizalmat kelt, a „döglött hal” típusú kézfogásból sokan a bizonyalanságra és a sikertelenségre következtetnek. Azonban túl sokáig sem szabad szorítani a másik kezét: két- három másodperc mindenképp elegendő.

4. Szemkontaktus

Az egyik csodafegyver az első benyomás kialakításánál a szemkontaktus. Aki egy beszélgetés során a másik ember szemébe néz, intelligensebbnek és magabiztosabbnak tűnik a felmérések szerint. Aki azonban kerüli a másik tekintetét, azt kevésbé őszintének, határozatlannak tartják. Azoknak, akik nem szívesen néznek a másik szemébe, a szakértő azt tanácsolja, hogy a szemöldökre, vagy a szemek közötti részre fókuszáljanak.

5. Témaválasztás

Van néhány tabunak számító téma, amelyet mindenképp kerüljön el az első beszélgetés során. Ilyen például a másik anyagi helyzete, a vallási, a politikai nézetei, a magánélete. A társalgás könnyed, de ne tolakodó hangnemben folyjon. Fontos a megfelelő artikuláció: a motyogást és a túl halk beszédet szintén a bizonytalanság jeleként értelmezik sokan. (Forrás: Entrepreneur)

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.