Fiatalok körében népszerűsíti a mezőgépész szakmát a MEGFOSZ és az MKB

Hírek2019. márc. 12.Növekedés.hu

Újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). A korábbi együttműködési megállapodások tapasztalatai igazolták, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet összefogása.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ 2017-ben és 2018-ban több agráreseményen (AGROmashEXPO és AgrárgépShow, I. és II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow) is közös standdal, egységes stratégia mentén mutatkozott be az érdeklődőknek.

A kormányhivatalok az ország különböző területein sok ezer diák számára rendezték meg a Pályaválasztási Kiállításokat, több szakiskolában nyílt napokat, ezeken túlmenően a MEGFOSZ általános iskolai országos RoadShow-t is szervezett.

A rendezvények célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak bemutassák a magyar agrárszektor jövőjét és a fiatalok előtt álló személyes lehetőségeket.

AZ MKB Bank – társadalmi felelősségvállalási programja részeként – aktívan kapcsolódott be a mezőgépész szakma jövőjét és a pénzügyi tudatosságot egyaránt népszerűsítő és erősítő „Legyél Te is mezőgépész!” országos versenybe is.

A felek mai megállapodása értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéséhez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat.

Az idei évben – az ország egyik vezető mezőgazdasági gépfinanszírozó vállalataként – az MKB-Euroleasing, az MKB Pénzügyi Csoport tagja is csatlakozott a megállapodáshoz, annak érdekében, hogy még szorosabbra fűzze szakmai kapcsolatait a magyar agráriummal.

A MEGFOSZ célja tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása. Feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat, és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a MEGFOSZ által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák.

Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója elmondta: felelős piaci szereplőként, az MKB-Euroleasing kötelességének tartja, hogy részt vállaljon az agrárszektor jövőjének formálásában, melynek talán a leghangsúlyosabb feladata a szakemberek következő generációjának a kinevelése. Fontos, hogy mind többen érezzék azt, hogy nem elég beszélni róla, tenni kell a sikerért. A jó cél érdekében dolgozókat támogatni kell, és ezen a téren kíván az MKB Pénzügyi Csoport példát mutatni a MEGFOSZ együttműködés révén is.

Hasonlóképpen vélekedett Harsányi Zsolt MEGFOSZ-elnök is, aki szerint örömteli, hogy ilyen, több ágazatot is érintő összefogás valósult meg.

A technológiai változások teljesen átalakították a mezőgépész szakmát, ezért a szakmai ismeretek mellé pénzügyi ismereteknek is társulniuk szükséges.

A jól tervezett gépberuházás így eredményezhet nagyobb eséllyel eredményes gazdálkodást. Mint hozzátette, fontos az új generáció ilyen jellegű megszólítása és ebben szerencsére az MKB Pénzügyi Csoport több éve partner.

– Az MKB Pénzügyi Csoport kiemelt figyelmet fordít azon tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrár- és élelmiszerpolitika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek. Az MKB Bank elmúlt években bemutatott magabiztos fejlődésének fontos mérföldkövei a szakmai szervezetekkel létrehozott partnerkapcsolatok is, ebbe a sorba illeszkedik a MEGFOSZ szervezetével fennálló, többéves együttműködésünk is – fejtette ki Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.