Háború: dróntámadások miatt égtek az orosz olajtartályok

Hírek2024. júl. 6.Növekedés.hu/MTI

Ez történt az ukrán háború 864-dik napján:

– Az oroszországi Krasznodar régióban dróntámadások következtében olajraktárak égtek – adták hírül a legfrissebb jelentések. Pavlovszkaja és a Leningrádszkaja tartályait érte találat – erősítették meg orosz regionális tisztviselők.

A Nasa globális műholdas tűzfigyelő rendszere is lángokat észlelt, amely alátámasztja az erről szóló híreket.

– Volodimir Zelenszkij ukrán elnök reagált arra, hogy megalakította kormányát Sir Keir Starmer brit miniszterelnök. Háláját fejezte ki az új brit miniszterelnöknek „amiért biztosított arról, hogy Nagy-Britannia Ukrajnának nyújtott támogatása elvben változatlan marad".

Starmer telefonon közölte Zelenszkijjel, hogy a munkáspárti kormány továbbra is „rendíthetetlen" támogatást nyújt Kijevnek.

Zelenszkij sok sikert kívánt az új miniszterelnöknek. Zelenszkij köszönetet mondott a távozó konzervatív miniszterelnöknek, Rishi Sunaknak is a támogatásáért.

– Zelenszkij elmondta, hogy a nyár folyamán igyekeztek megduplázni Ukrajna légvédelmi kapacitását, „és most már kezdik látni az eredményeket".

Újabb Patriot légvédelmi rendszert szállított Németország Ukrajnának, ez már a harmadik Patriot, amelyet átadtak Ukrajnának.

Németország kijevi nagykövete szerint a légvédelmi fegyver elősegíti az ukrán lakosság és az infrastruktúra védelmének javítását. Zelenszkij hozzátette, hogy Ukrajna „további támogatást" kapott az Egyesült Államoktól, de részleteket nem közölt.

– Orosz bombatámadásokban pénteken több ember meghalt és sokan megsebesültek a kelet-ukrajnai Donyeck megye térségében.

Szelidove települését legkevesebb két irányított bomba találta el, öt ember életét oltva ki

- ismertette Vagyim Filacskin kormányzó. Hozzátette, hogy legalább további nyolc ember megsebesült.