Háború: Félelmetes bejelentést tett Putyin az orosz atomfegyverekről és Európáról

Hírek2024. júl. 29.Növekedés.hu

Ez  történt a háború 887.napján.

Heves harcok zajlanak Pokrovszk település környékén, az orosz haderő előre nyomult és két, egymástól néhány kilométerre fekvő települést is elfoglalt Donyeck megyében – írja a Guardian. A két település Pokrovszktól északnyugatra található.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi videóüzenetében elismerte, hogy az ukrán csapatok óriási nyomás alatt állnak a donyecki térségben, mint mondta, Pokrovszk térségében zajlik most a legtöbb orosz támadás.

Kijev több mint két tucat drónnal támadta az oroszországi Kurszk megyét szombat este, a támadásokban egy olajtárolót találtak el – ismerte el a megye kormányzója.

Legalább 13 drónt megsemmisített az orosz légvédelem, a nap során pedig 19 drónt semlegesítettek  – írta Andrej Szmirnov kormányzó a Telegramon. A tűzoltók próbálják eloltani a lángokat az olajtárolónál.

Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy amennyiben Washinton 2026-ig nagy hatótávolságú rakétákat telepít Németországba, úgy Oroszország is hasonló lépéseket tesz, és a nyugati országok irányába hatótávolságon belül helyez el rakétákat. Mint mondta, ezek az atomfegyverrel felszerelt rakéták mindössze tíz perc alatt elérik a nyugati országokat.

Ugyanazokat a lépéseket tesszük, amit az Egyesült Államok és európai szövetségesei – tette hozzá.

Kijevben ukrán állampolgárok sürgették az ukrán kormányt, hogy minél hamarabb és többet tegyen meg a hadifoglyok hazahozatala érdekében.

Kijev Függetlenség terén több ezer katona és civil gyűlt össze, hogy megemlékezzenek arra az 50 ukrán hadifogolyra, akikkel egy robbantás végzett Olenivka börtönben két évvel ezelőtt.