Háború: Rengeteg ukrán odaveszett Kurszknál

Hírek2 órájaMTI

Az orosz hadsereg ellenőrzése alá vonta a Donyeck megyei Zselanne Druhe falut - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca a Telegramon közölte, hogy szombatra virradó éjjel tíz ukrán drónt semmisített meg a légvédelem három orosz régióban: hetet a belgorodi, kettőt a kurszki és egyet a voronyezsi területen.

Az orosz védelmi minisztérium szerint

az elmúlt nap alatt a kurszki régióban az ukrán hadsereg több mint négyszáz embert veszített, 17 ukrán katona pedig megadta magát.Az orosz erők megsemmisítettek a térségben egyebek mellett 16 páncélozott járművet - köztük egy harckocsit -, valamint öt tüzérségi fegyvert - köztük egy francia gyártmányú Caesar és egy ukrán fejlesztésű Bohdana önjáró löveget -, egy elektronikus hadviselési állomást, egy mérnöki akadályelhárító és egy páncélozott mentőjárművet.

A tárca hozzátette, hogy augusztus eleje óta Kurszk megyében az ukrán fegyveres erők több mint 20 650 katonát veszítettek.A minisztérium arról is beszámolt, hogy az orosz légi és rakétaegységek az északkelet-ukrajnai Szumi régióban ukrán katonai célpontokra mértek csapást.