Hogy néz ki Bill Gates egy napja a karanténban?

Hírek2020. aug. 20.Növekedés.hu

Online kártyázás Warren Buffett-tel, tenisz, home office – Bill Gates megosztotta, milyen hatással van a mindennapjaira a koronavírus-járvány, és beavat abba is, mivel tölti idejét a karanténban.

Bill Gates életét is fenekestül felforgatta a koronavírus. A milliárdos filantróp, a Microsoft társalapítója szintén otthonról dolgozik, Seattle közelében (Washington államban eddig 69 651-en fertőződtek meg a vírussal).

Arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb változás az életében, azt mondta, lényegesen kevesebbet utazik. Ezelőtt ugyanis elég sokat utazott a Bill és Melinda Gates Alapítványnál végzett munkája részeként – mondta el nemrégiben egy podcast interjú során.

Gates kezdetben attól tartott, hogy az otthoni munkavégzés nem lesz annyira eredményes, és nem tudta, az alapítvány és a Microsoft csapata hogyan fog reagálni az új helyzetre.

Amikor azt mondta az alkalmazottaknak, hogy ne jöjjenek be személyesen dolgozni, azt gondolta, a hatékonyság csökkenni fog, de szerencsére ez nem így lett: összességében az irodai munka - beleértve a szoftverfejlesztést is - hatékonysága bár visszaesett, de nem akkora mértékben, mint amire számított.

Gates azt is elárulta, hogy gyermekei több időt töltöttek otthon, aminek nagyon örül.

Feleségével, Melindával három gyerekük született: a 24 éves Jennifer, a 21 éves Rory és a 17 éves Phoebe. Míg sokan próbálkoznak bonyolultabb fogásokkal otthon a karanténban, Gates nem tartozik ezek közé a kreatív emberek közé. Humorosan megjegyezte, hogy „sokkal több ételt készít a mikróban, és egyre jobb benne.”

Sokat olvas, ezen kívül feleségével rendszeresen néznek sorozatokat, például a „Rólunk szól” amerikai drámasorozat és a Netflix „Ozark” című thriller/bűnügyi dráma sorozatát.

Gates sokszor játszik online bridzs kártyajátékot régi barátjával, Warren Buffett-tel. A teniszezésről sem mondott le, elmondása szerint figyelnek a távolságtartásra és a higiéniás szabályok betartására.

Ha sétálni mennek a környékre, mindig sebészi maszkot visel. Hozzátette, ha szomszédságában bárkivel összefutnak, szinte mindenkin van maszk.

Gates elismeri, hogy kiváltságos helyzetben van azokhoz az emberekhez képest, akiknek kis házuk van, sokan laknak benne és nincs jó internet-kapcsolatuk.

A Bill és Melinda Gates Alapítvány eddig több mint 350 millió dollárral támogatta a COVID-19 elleni harcot.