Kevésbé ismert tények Bill Gates lányáról, Jenniferről

Siker2020. júl. 18.Növekedés.hu

A 24 éves Jennifer Gates a Microsoft-alapító Bill és Melinda Gates legidősebb gyermeke. Kiváló lovas, 2018-ban diplomázott a Stanford Egyetemen, jelenleg orvosi egyetemre jár New York-ban. Következzen pár kevésbé ismert, de annál fontosabb érdekesség a Gates-lányról, aki mesés vagyont fog örökölni milliárdos apjától.

A Stanford Egyetemen diplomázott, most egy New York-i orvosi egyetemre jár

Jennifer 2018-ban végzett a Stanford Egyetemen, humánbiológiából szerzett diplomát. Ezután egy év szünetet tartott a tanulásban, hogy lovas szenvedélyére összpontosíthasson, mielőtt elkezdené az orvosi kart. Egy interjúban úgy fogalmazott, hogy gyermekorvosa inspirálta őt abban, hogy az orvostudományok területén folytassa tanulmányait. A New York-i Icahn School of Medicine at Mount Sinai orvosi egyetemre iratkozott be.

Nemrég eljegyezték

Idén év elején egy Instagram-posztban jelentette be, hogy eljegyezte őt Nayel Nassar egyiptomi díjugratóbajnok. ”Alig várom, hogy az életünk hátralévő részében együtt tanuljunk, nevessünk és szeressük egymást”– fogalmazott a posztjában a lány. Nassar egyébként Chicagóban született, de Kuvaitban nevelkedett, és ő is a Stanford Egyetemre járt, ahol közgazdászdiplomát szerzett.

Édesapja csak egy „kisebb” vagyont fog rá hagyni

Édesapja, a világ második leggazdagabb embere, Bill Gates véleménye szerint „Nem kedvezünk azzal a gyerekeinknek, ha hatalmas vagyonokat hagyunk rájuk”. Nettó vagyonát egyébként 109,9 milliárd dollárra becsülik. A Microsoft alapítója feleségével, Melindával a világ legnagyobb magán jótékonysági alapítványát hozta létre, a Bill and Melinda Gates Foundation-t. Három gyermekük született: a 24 éves Jennifer, a 21 éves Rory és a 17 éves Phoebe fejenként körülbelül 10 millió dollárt fog örökölni.

Szenvedélye a lovaglás

Jennifer kiváló lovas, már hatéves kora óta lovagol, az egyik kedvenc lovát pedig Alexnek hívják. Versenyezett többek között Eve Jobs, a néhai Steve Jobs lányával, valamint más híres díjugratókkal is, például Michael Bloomberg lányával, Georginával és Steven Spielberg lányával is, Destry-vel. Arról az időszakról, mikor még a Stanford hallgatója volt, elmondta: sokszor nehéz volt az iskola és a lovaglás közötti egyensúlyt megteremtenie, de mivel mindkettőt szerette csinálni, így nem bánta, hogy ennyire elfoglalt.