Jeff Bezos szerint tömeges tesztelésre lenne szükség, mielőtt újraindul a gazdaság

Hírek2020. ápr. 26.Növekedés.hu

Az Amazon vezérigazgatója szerint világszerte tömegtesztelésekre van szükség ahhoz, hogy a gazdaság újra felálljon és működni tudjon. A világ leggazdagabb embere a részvényeseknek küldött éves levelében fejtette ki véleményét.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója a részvényeseknek küldött levelében többek között arról írt, hogy a „gazdaság visszaállításához és működtetéséhez” tömegtesztelésekre lenne szükség, a világ minden táján. Bezos ezenkívül kitért az Amazon erőfeszítéseire is, kifejtette, hogy a cég milyen óvintézkedéseket vezetett be, hogy megvédje alkalmazottait a világjárványtól – számol be róla a CNBC.

Az Amazon olyan tesztkapacitás kiépítésén dolgozik, amelynek segítségével minden dolgozójukat tesztelni tudják a vírusra, beleértve azokat is, akiknek nincsenek tüneteik.

Az Amazonnak december 31-én közel 800 ezer teljes munkaidős és részmunkaidős alkalmazottja volt, március óta pedig több mint 100 ezer új dolgozót vettek fel a koronavírus miatt megugrott rendelések kezelésére, és további 75 ezer munkalehetőséget terveznek meghirdetni.

„A globális léptékű, minden iparágban végzett rendszeres tesztelés elősegítené az emberek biztonságát, a gazdaság újjáépítését és működését. Ahhoz, hogy ez működjön, társadalmunknak sokkal nagyobb tesztelési kapacitásra lenne szüksége, mint ami jelenleg elérhető”

- fogalmazott Bezos.

Bezos részletezte az Amazon további lépéseit a koronavírus megfékezésére, például arcmaszkokkal látta el a munkavállalókat, és kiterjesztette a testhőmérséklet ellenőrzést a raktárban dolgozók, a szállítmányvezetők és a Whole Foods alkalmazottai számára. Hozzátette, az Amazon ideiglenesen bezárta néhány üzletét, köztük az Amazon Books, az Amazon 4-star és az Amazon Pop Up áruházakat, mivel ezek nem létszükségletet jelentő termékeket árultak.

Az Amazon logisztikai és szállítási rendszerei a koronavírus miatt a megszokottnál sokkal jobban le vannak terhelve. Az online rendelések számának növekedése miatt a vállalatnak előre kellett vennie a kiszállításban a létszükségletet jelentő termékeket, ezért megnövekedett szállítási idővel, sokszor késéssel tudnak csak kiszállítani.