Kiválósági ösztöndíjat kaptak külhoni magyar egyetemisták

Hírek2019. jún. 22.MTI

Újabb külhoni magyar egyetemisták kapnak Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat - jelentette be a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság egy közös szabadkai rendezvényükön.

Szabadkán rendezett konferenciát a Vajdasági Magyar Közgazdász Társasággal közösen a a Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) Alapítvány. Újabb külhoni magyar egyetemisták kapnak Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat. Az eseményen 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak átadták a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket.

Az információ, mint a gazdasági növekedés legfontosabb forrása címmel rendezett közösen konferenciát a PADE Alapítvány és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság 2019. május 18-án Szabadkán, a Városháza Dísztermében. A rendezvényen felszólaló szakemberek többek között az információban rejlő lehetőségekről, vállalkozásfejlesztésről és tudásalapú agrárgazdaságról tartottak előadásokat.

A rendezvény keretében Dr. Dubéczi Zoltán, a PADE Alapítvány kuratóriumi elnöke átadta a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak.

A programnak köszönhetően a legjobb tanulmányi eredményt elérő diákok 10 hónapon keresztül havi 30 ezer forintos támogatásban részesülnek. Az ösztöndíjprogram keretében idén júniusban további városok: Csíkszereda, Kolozsvár, Nagyvárad és Beregszász felsőoktatási intézményeinek legjobb hallgatói vehetik át az oklevelet, illetve számíthatnak a PADE Alapítvány támogatására.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Pallas Athéné Közgondolkodási Program keretein belül, az MNB Kiválósági Ösztöndíjának mintájára 2018-ban indult el Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj.