Koronavírus: Kimentik a karanténba zárt óceánjáróról az amerikaiakat

Hírek2020. feb. 15.Növekedés.hu

A hivatalos adatok szerint a vírusnak több mint 1500 áldozata van, a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 65 ezret. Az IMF elnöke összehangolt gazdaságélénkítő lépéseket sürgetett a növekedés fékeződése miatt. Az USA Külügyminisztériuma kimenti a karanténba zárt Diamond Princess hajón tartózkodó amerikai állampolgárokat.

Összehangolt gazdasági élénkítésre lehet szükség a koronavírus okozta gazdasági fékeződés miatt - közölte Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap vezetője egy biztonsági konferencián Münchenben. 

Az USA Külügyminisztériuma kimenti a karanténba zárt Diamond Princess hajóról az ott tartózkodó 380 amerikai állampolgárt - tudta meg a Dow Jones hírügynökség.

Újabb 100 ember halt bele a koronavírusba Kínában, a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban, a halálos áldozatok száma szombat reggeli adatok szerint 1523-ra emelkedett, ebből 1457 Vuhanban. A fertőzöttek száma 66 492 szombat reggeli információk szerint. Vuhanban és egész Hupej tartományban tovább korlátozták a lakosság mozgását.

Kép: CNN

Három külföldi eset kivételével (egy személy Japánban, egy Hongkongban, egy pedig a Fülöp-szigeteken halt meg) a járvány miatt eddig mind Kínában vesztették életüket – olvasható a CNN.com oldalán.

A portál arról is beszámol, hogy csütörtökön hirtelen megugrott a fertőzöttek száma. A kormány azzal magyarázta a hirtelen növekedést, hogy változtattak a vírus diagnosztizálásának módszerén.

Kép: CNN

Eddig csak azokat az eseteket számolták, ahol nukleinsavas teszt bizonyította a vírus jelenlétét, azaz laboratóriumi körülmények között is megerősítettek, de már azokat is ide sorolják, ha egy orvos fertőzést lát a tüdőben például CT-vizsgálat alapján. Ennek eredményeként 14 840 esetről számoltak be még csütörtökön.

Kép: CNN

A tartományi hatóságok szerint körülbelül 37 000 beteg tartózkodik a kórházakban, akik közül 1685-en kritikus állapotban vannak. A vírus kitörésének kezdete óta Kínában több mint 6723-an gyógyultak meg.