Kőszegi diák lett a legnépszerűbb pénzügyi verseny győztese

Hírek2022. márc. 28.Növekedés.hu

Több tízezer diák közül idén egy kőszegi gimnazista diadalmaskodott hazánk legnépszerűbb pénzügyi versenyén. A Pénzügyminisztérium, az Államkincstár, a Pénziránytű Alapítvány és a MABISZ által szervezett ZsetON versenyen idén Gergácz Bálint, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákja szerepelt a legjobban. Az iskola neve jól cseng a pénzügyi versenyek berkein belül, évek óta eredményes pénzügyi ismeretterjesztő munka folyik itt, amely nyomán szinte menetrendszerűen érkeznek a díjak. A nyertes diák sem ismeretlen a versenyzés világában, tavaly a 4.helyet szerezte meg a ZsetON-on, most viszont mindenkit maga mögé utasított. A 12.évfolyamos diákot a terveiről kérdezte a Növekedés.hu.

- Gratulálunk a győzelmedhez. Mi volt a nyertes stratégia lényege, hogyan készültél fel a döntő megmérettetésre?

- Felkészülésemben sokat segített Kiss Zoltán, a Jurisich Miklós Gimnázium tanára, és korábbi versenyeken is szereztem már tapasztalatokat, azaz nem a nulláról kellett kezdenem a felkészülést a mostani döntőre. Tanár úr segítségével délutánonként készültem, emellett egyedül is sokat tanultam a versenyre.

- Mindemellett készülődsz az érettségire is. Érettségi után milyen irányban folytatod a tanulmányaidat?

-Nagyon régóta eldöntöttem már, hogy pénzügyi vonalon szeretnék továbbtanulni. Mivel két budapesti egyetem pénzügyi szakára adtam be  jelentkezésemet, várható, hogy szeptembertől már a fővárosban kezdek egyetemistaként.

- A Jurisich Miklós Gimnázium évek óta kiemelkedő eredményeket ér el a hazai pénzügyi versenyeken. Tanárod, Kiss Zoltán tavaly a BÉT Részvényfutamán a Legjobb Tanár díjat nyerte el. A mostani ZsetON döntőjében is többedmagaddal képviselted az iskoládat. Hasznát tudtad-e venni a pénzügyi műveltséget erősítő középiskolai tankönyvnek és munkafüzetnek?

-Külön pénzügyi ismeret tanóránk nem volt, ám a délutáni szakkörökön rendszeresen használtuk az Iránytű a pénzügyekhez és a Számoljunk a befektetésekkel c. tankönyveket, az ezekben található gyakorlati példákon keresztül sokkal egyszerűbb megérteni a pénzügyi folyamatokat és szakkifejezéseket.