Közép-kelet-európai tőzsdecsúcs: közös fellépés szükséges

Hírek2018. szept 10.Növekedés.hu

28. alkalommal rendezték meg a közép- és kelet-európai régió legnagyobb konferenciáját, a Krynica Economic Forumot. A találkozón a varsói, a budapesti, a bukaresti, a prágai, a pozsonyi, a ljubljanai, a szófiai és a zágrábi tőzsde vezetői kifejtették: együtt kell működniük, hogy érdekeik megfelelően képviseltetve legyenek a tőkepiaci unió kialakításának folyamatában. Közös fellépéssel a befektetők bevonzása is jóval könnyebb – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója. Az európai, ázsiai és amerikai kontinens 60 országából több mint 4 000 vendég gyűlt össze a lengyelországi Krynica-Zdroj-ban tartott gazdasági fórumon. Az immár 28. alkalommal megrendezett esemény idén azt a kérdést boncolgatta, hogy a közös értékek vagy a közös érdekek tartják-e össze Európát.

A konferencia kiemelten foglalkozott a közép-kelet-európai tőzsdék közötti kooperációval.
A Varsói Értéktőzsde által szervezett első panelbeszélgetésben Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója öt régiós tőzsdei vezető társaságában kifejtette: az Európai Unió új szabályozási követelményei és a tőkepiaci unióval kapcsolatos javaslatok kihívásokat jelentenek a térségnek, ugyanakkor a jogalkotási folyamatok lehetőséget adnak arra, hogy a közép-kelet-európai országok érdekeit ezen a téren is érvényre juttassuk az EU-ban. A második, közép-kelet-európai tőkepiacokkal foglalkozó panelben Végh Richárd a befektetők bevonzásának útjairól tárgyalt a varsói, a szófiai és a ljubljanai értéktőzsdék vezetőivel, valamint a Cseh Alkalmazott Közgazdaságtani Intézet vezetőjével.
„Közép-Kelet-Európa az EU leggyorsabban növekvő régiója, ezért rendkívül vonzó a befektetők számára. A nagy nemzetközi intézményi befektetők érdeklődését új termékek, indexek létrehozásával tudják a régiós tőzsdék erősíteni. Szintén fontos cél, hogy a közép-kelet-európai alapkezelők, nyugdíjalapok elsődlegesen a régió gazdaságaiba fektessenek, és csak ezután tekintsenek messzebbre. Maga a BÉT mindezen közös erőfeszítések mellett, kulcskérdésként kezeli a kínálati oldal erősítését, a legsikeresebb állami és közepes méretű magánvállalatok tőzsdei megjelenésének aktív támogatását is”
– mondta a BÉT elnök-vezérigazgatója. A Budapesti Értéktőzsde nagy hangsúlyt fektet nemzetközi kapcsolatainak építésére. Júliusban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Végh Richárd Londonban vettek részt egy a V4-tőkepiacok bemutatására szervezett konferencián.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.