Közgazdász vándorgyűlés: már forognak a kamerák…

Hírek2022. aug. 30.Növekedés.hu

A startup szekció kerekasztal-beszélgetésének rögzítésével elkezdődtek a 60. Közgazdász-vándorgyűlés szekcióinak felvételei kedden az MKT közösségi terében. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáját – két, a pandémia miatt az online térben megtartott konferencia után – ismét személyes jelenléttel, Szegeden szervezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság.

Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2022. szeptember 22-23-án megtartandó konferencia helyszíni plenáris ülései és szekciói mellett – az elmúlt évek kedvező visszajelzéseket adó tapasztalatait továbbvíve – mintegy 8-10 kerekasztal-beszélgetést előre rögzítünk, olyan témákban, mint az klímasemlegesség, a Közös Agrárpolitika reformja, a precíziós mezőgazdaság aktualitásai, az egészségipari innovációmenedzsment, a lakáspiac trendjei.

E beszélgetéseket ezekben a napokban rögzítjük és a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától tesszük elérhetővé a vándorgyűlés honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

Az első ilyen beszélgetés a hazai startup ökoszisztéma helyzetéről és kilátásairól szól – az ágazat szakértői szerint bőven van ugyanis miről beszélni ez ügyben. Ezért is szervezett a témában kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Startup Szakosztálya a 60. Közgazdász-vándorgyűlés keretében.

A kedden rögzített kerekasztal-beszélgetés résztvevői: 

  • Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára; 
  • Bagó Péter egyetemi adjunktus, a Budapesti Corvinus Egyetem FinTech Centerének startup igazgatója és
  • Müller Tamás, a Women Startup Competition Europe alapítója.

A beszélgetést Turcsán Tamás, a The Connect East Incubator vezérigazgatója, a Pozi.io alapítója, az MKT Startup Szakosztályának elnöke vezeti.

A kerekasztal-beszélgetést szeptember 22-én 10 órától nézhetik és hallgathatják meg az érdeklődők a konferencia honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.