Labdarúgó VB: Ön szerint melyik a legértékesebb csapat?

Hírek2018. jún 1.Növekedés.hu

Spanyolország játékoskerete a legértékesebb a június 14-én kezdődő oroszországi 21. labdarúgó világbajnokságon – a mértékadó transfermarkt.de német portál szerint. Lezárultak a nevezések a vb-re, megmutatjuk: a legjobbak közül melyik csapat, játékos mennyit ér, s ebben a megközelítésben hol lenne a magyar válogatott helye, amely ugyan két – vesztes – világbajnoki döntőt játszott, de 1986 óta nem tudja kivívni a világbajnoki részvételt. Tippelni is nehéz – mint mindig –, a világbajnokságnak nincs egyértelmű esélyese, még akkor sem, ha a nagyszerű angol gólvágó Gary Lineker futballtörténeti kijelentésére gondolunk: „a focit két kapura játsszák, 22 játékossal, és a végén a németek nyernek”. S akkor sem, hogy tudjuk: a legutóbbi vb-én, Brazíliában a németek nyertek. Akkor negyedszer, 1954-ben meg először, éppen a halhatatlan Puskás által vezényelt „aranycsapatunk” ellen. Az idei vb legnagyobb vesztese viszont már korábbról ismert: Olaszország. A négyszeres világbajnok „azzurik” elbuktak a selejtezők play off-jában a svédek ellen, pedig játékoskeretük értéke alapján az első hatban lennének.  Na, de akkor tekintsük meg a torna első tíz legértékesebb csapatának sorrendjét, az egy játékosra jutó piaci érték alapján (a keretek összértékét torzítja, hogy azok a megnevezett tartalékok számától függően 23-28 létszámúak):

 • Spanyolország 45 millió euró
 • Franciaország 44, 85 millió euró
 • Brazília 41,3 millió euró
 • Anglia 38 millió euró
 • Németország 37, 87 millió euró
 • Argentína 30,35 millió euró
 • Belgium 28,71 millió euró
 • Portugália 20,28 millió euró
 • Uruguay 14,88 millió euró
 • Horvátország 14,32 millió euró
A 32 csapatos tornán a házigazda orosz válogatottnál ez az érték 5,34 millió euró, amellyel a mezőny második felébe tartozik, de esélyét a jó szereplésre ennél többre taksálják. A legkevesebbre értékelt két válogatott keret Szaúd-Arábia és Panama – amely az USA kiverésével a selejtezők legnagyobb meglepetését okozta – s ez az a két csapat, amelynek összértékét a legutóbbi, két tavaszi előkészületi mérkőzésre összeállított magyar válogatott kereté (31,5 millió euró) felülmúlja. A részvételt kivívók kereteinek összértéke 10,2 milliárd euró. A vb-én résztvevő legértékesebb játékosok, „századosok”, akiknek piaci értéke  100, vagy annál több millió euró:
 • Messi (argentín) 180 millió euró
 • Neymar (brazil) 180 millió euró
 • de Bruyne (belga) 150 millió euró
 • Szalah (egyiptomi) 150 millió euró
 • Mbappé (francia) 120 millió euró
 • Hazard (belga) 110 millió euró
 • Ronaldo (portugál) 100 millió euró
 • Coutinho (brazil) 100 millió euró
 • Dele Alli (angol) 100 millió euró
 • Griezman (francia) 100 millió euró
Érdekesség, hogy a legértékesebbre becsült spanyol válogatottban nincs „százados”, a kapus De Gea és a középpályás védő, Busquets dicsekedhet a legmagasabb értékkel, 80-80 millió euróval.
Némi összehasonlítási alapként, a két legértékesebb légiós magyar játékos – ahogy azt már egy korábbi cikkünkben megírtuk– az RB Leipzig kapusa Gulácsi Péter, és a Chicagó Fire -  az USA-ban legutóbb gólkirályi címet szerzett – Nikolics Nemanja 4.5-4.5 millió euróval. 
Eddig húsz labdarugó világbajnokságot rendeztek – az elsőt 1930-ban Uruguayban -, ezekből ötöt nyert Brazília, négyet-négyet Németország és Olaszország, kettőt-kettőt Uruguay és Argentína, egyet Anglia, Franciaország és Spanyolország. Nagy meglepetés lenne, ha nem közülük kerülne ki az újabb győztes, de sok szakíró komoly esélyesként említi Belgiumot is. Már nem sokat kell aludni, és kezdődik…

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.