Madarat tolláról, amerikai elnököt aláírásáról

Hírek2018. máj 12.Növekedés.hu

Az elnöki rendeletek aláírási ceremóniája nagy horderejű médiaeseménnyé nőtte ki magát az amerikai politikában Donald Trump elnöksége alatt. A nyilvános aláírás nem szabály, inkább hagyomány Washingtonban, de Trump látványos aláírási "ünnepséggé" fejlesztette. Az unokái által választott vastag, fekete tollával írt hatalmas szignója a védjegyévé vált, és grafológusok az egész személyiségét elemezték ez alapján. Összehasonlították az aláírását több híres amerikai elnökével, íme az eredmény. Az aláírási tradíció egészen Franklin D. Roosevelt, az Egyesült Államok 32. elnökéig vezet vissza, a magyarázata pedig a következő: a toll, amellyel aláírják a történelmi jelentőségű dokumentumokat, maga is kultikus jelentőségű tárggyá válik.  A tollakat a Fehér Ház gravíroztatja, és azok kapják meg emlékbe, akik az adott törvény vagy egyéb dokumentum kulcsszereplői, vagyis támogatói. Az írószerek a tulajdonosok otthonába kerülnek, vagy esetleg múzeumba. Amikor 1964-ben Lyndon Johnson aláírta a híres polgárjogi törvényt, több mint 75 tollat használt, és az egyiket azonnal átnyújtotta Ifjabb Martin Luther Kingnek. Mivel egyszerre több írószer használata nem kötelező, van olyan elnök is, aki nem követi a hagyományt. George Bush például mindig csak egy tollat használt az aláírásokhoz, a nem használt tollakat pedig elajándékozta. Azt a darabot, amivel aláírta az adott törvényt, szemtanúk szerint zsebre tette. Érdekesség, hogy Donald Trumpot grafológusok hada elemezte már óriási aláírása alapján:

eszerint az elnök szeret a középpontban lenni, törtető, bátor, makacs, és megalkuvásra kevéssé hajlamos, kemény tárgyalópartner.
Trump eddig több mint 60 rendeletet írt alá, volt tehát bőven alkalom az elemzésre. Szignója kétségtelenül sokatmondó, főleg egybevetve több amerikai elnök aláírásával.

George Washington

John Adams

Thomas Jefferson

James Madison

James Monroe

John Quincy Adams

Andrew Jackson

Martin Van Buren

William Henry Harrison

John Tyler

James K. Polk

Zachary Taylor

Millard Fillmore

Franklin Pierce

James Buchanan

Abraham Lincoln

Andrew Johnson

Ulysses S. Grant

Rutherford B. Hayes

James. A Garfield

Chester A. Arthur

Grover Cleveland

Benjamin Harrison

William McKinley

Theodore Roosevelt

William Howard Taft

Woodrow Wilson

Warren G. Harding

Calvin Coolidge

Herbert Hoover

Franklin D. Roosevelt

Harry S. Truman

Dwight D. Eisenhower

John F. Kennedy

Lyndon B. Johnson

Richard Nixon

Gerald Ford

Jimmy Carter

Ronald Reagan

George H.W. Bush

Bill Clinton

George W. Bush

Barack Obama

Donald Trump

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.