Már készítik elő luxus bunkereiket a zavargásoktól tartó amerikai milliomosok

Hírek2020. ápr. 12.Növekedés.hu

A koronavírus-járványt kísérő gazdasági helyzet okozta esetleges zavargásoktól tartva több amerikai milliomos már rajtra készen áll arra, hogy családjaikkal luxus bunkerekbe költözzenek.

„Sajnos, a bunkerépítések piaca virágzik. Szívesebben építenék más épületeket, de mi is látjuk azokat a veszélyeket, amelyeket az ügyfeleink”

– mondta a texasi Rising S Bunkers vezetője, Gary Lynch a Forbes-nak.

A cég egyik 45 éves, három gyermekes ohiói ügyfele három éve vásárolt egy földalatti bunkert. Ő már arra készül, hogy hamarosan beköltözik a földalatti létesítménybe, amit eddig maximum ruhák tárolására használtak, vagy a gyerekei rohangáltak a tágas terekben. Az 1500 négyzetméter területű, 3 hálószobával, 2 fürdőszobával, 1 dolgozószobával, konyhával, raktárral kialakított bunker tágasabb, mint egy átlagos lakóház.

Az ohiói családapa egyáltalán nem a vírustól tart, sokkal inkább attól, ami a járvány utáni időszakban bekövetkezhet, vagyis a gazdasági helyzet okozta esetleges zavargásoktól. A bunkerében akár 6 hónapot is gond nélkül át lehet vészelni.

A föld alatt 6 láb mélységben kialakított, több mint egymillió dollárba került létesítményt napelemekkel is felszerelték az ellátási nehézségek kiküszöbölésére.

A Rising S Bunkers kínálatában széles a paletta. A 8,35 millió dolláros, Arisztokrata névre hallgató épületben például akár 50 fő is kényelmesen elfér. A bunkerkomplexum játékteremmel, szaunával, edzőteremmel, bowlingpályával, úszómedencével is fel van szerelve, illetve egy zöldház is társul hozzá a fenntartható ételutánpótlás biztosítása érdekében. A teljes létesítmény légszűrős és fertőtlenítő berendezéssel, illetve szünetmentes áramforrásokkal van ellátva.

Fotó: Forbes.com

A 4,2 millió dollárba kerülő Elnöki fantázianevet viselő típus öt egyéni bunkerrel, 9 hálószobával, 10 emeletes ággyal, illetve 8 kihúzható kanapéval van felszerelve.

A texasi cég azonban nemcsak milliomos ügyfeleket vár, kínálatukban van olyan bunker is, ami „csupán” 40 ezer dollárba kerül.