Már megint a lengyelek – Most a Burger Kinget üzemeltetik majd Romániában

Hírek2019. aug. 28.Növekedés.hu

A lengyel Amrest csoport, amely 46 Starbucks kávézót üzemeltet Romániában, szeptemberben megnyitja első Burger King éttermét Bukarestben, olvasható a romania-insider.com hírportálon.

A Burger King először 2007-ben lépett a román piacra, de az üzletmenet elmaradt a várakozástól. A helyi befektetők, akik megvásárolták az amerikai vállalat román piacra szóló névhasználati- és termékértékesítési jogait (franchise), 2012-ben az összes éttermet bezárták.

Az Amrest öt éve lépett a román piacra, amikor átvette a helyi Starbucks franchise-t. A csoport egyike a legnagyobb étteremüzemeltető vállalkozásoknak a térségben. A Pizza Hut, a KFC, a Burger King, a Starbucks és a Blue Frog márkák birtokában  több, mint 500 egységet tart fenn Lengyelországban, és jelen van a magyar, a cseh, az orosz, a spanyol, a francia és a német piacon is.

Mint ismert nemrégiben a magyarországi McDonald's éttermek franchise jogai magyar kézbe kerültek. Az építipari vállalkozó, a Market Zrt. társtulajdonosa vette meg az éttermek üzemeltetési jogait.