„Maszk mogul” lett egy Hongkongban élő román vállalkozóból

Hírek2020. máj. 13.Növekedés.hu

Ovidiu Olea négy hónap alatt pénzügyi szakértőből maszk mogullá változott.

A Guardian brit napilap elemzést készített arról a folyamatról, amely az arcmaszkokat „a világ legkeresettebb termékévé” tette, olvasható a romania-insider.com hírportálon. A szerző bemutat egy Hongkongban élő román vállalkozót, Ovidiu Olea-t, aki „négy hónap alatt egy pénzügyi szakértőből maszk-mogullá” emelkedett.

Ovidiu Olea egy pénzügyi műveleteket bonyolító fintech vállalkozást vezet. Január végén, amikor a koronavírus kikerült Wuhan-ból, elhatározta, hogy 20 alkalmazottja számára maszkokat vásárol. Nem tudott. A helyi kormány megtiltotta a termék behozatalát, mivel a korábbi hónapok tüntetéseinek résztvevői maszkokat használtak, hogy ne lehessen felismerni őket.

Ovidiu Olea mexikói, török, indonéz, ír gyártókat keresett meg és végül egy dél-afrikai vállalatnak küldött megrendelést. Mivel állítólag figyelmeztették, hogy „bizonyos felek” eltéríthetik a szállítmányt, biztonsági kíséretet kellett bérelnie. A maszkok megérkeztek és Ovidiu Olea szinte mindet eladta.

Az üzlet beindult, virágzik és Ovidiu Olea az eddigiekben már 48 millió darabot értékesített. A vásárlók európai országok és vállalatok, valamint Hongkong kormánya voltak.

Áprilisban Ovidiu Olea vásárolt egy maszkgyártó gépet is és azt tervezi, hogy a román gyermekek számára is küld majd szállítmányokat.