Meghaladta a 300 ezret a német vállalatok által teremtett munkahelyek száma Magyarországon

Hírek2019. jún. 11.MTI

Meghaladta a 300 ezret a német vállalatok által teremtett munkahelyek száma Magyarországon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek a németországi Essenben folytatott tárgyalásainak szünetében.

A miniszter telefonon adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarország és a német vállalatok együttműködése a kölcsönös előnyökre alapul, hiszen a vonzó magyar beruházási környezetben a német vállalatok olyan beruházásokat tudnak végrehajtani, amelyek erősítik a világgazdaságban betöltött szerepüket, ugyanakkor növelik a hozzáadott értéket és a kutatás-fejlesztés arányát a magyar munkahelyeken.

A magyar gazdaság így a német vállalatok jelentős segítségével lép át a szolgáltatások és a kutatás-fejlesztés által dominált korszakba - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy újabb német nagyvállalati beruházásokra lehet számítani Magyarországon. A miniszter Essenben és Stuttgartban folytat hivatalos tárgyalásokat olyan nagyvállalatok vezetőivel, mint a ThyssenKrupp, a Bosch, a Daimler és az SAP. Elmondta, hogy több partnerrel zajlanak "gyümölcsözőnek tűnő tárgyalások újabb magyarországi beruházásokról", amelyekről hamarosan konkrétumokról tudnak majd beszámolni. 

A magyar és a német gazdaság kölcsönösen függ egymástól, és a kölcsönösen hat egymásra, ezt jelzi, hogy a külföldi beruházások 30 százaléka Németországból érkezik Magyarországra.