Nagyon megérezte a Facebook a reklámbojkottot

Hírek2020. júl. 7.Növekedés.hu

A Facebook Inc. értéke 56 milliárd dollárral esett vissza, mivel egyre több cég csatlakozik a Facebook elleni bojkotthoz. A népszerű közösségi médiás felület alapítójának ennek következményeként átmenetileg csökkent a vagyona, de mindezek ellenére éves szinten így is emelkedést tudott elérni.

A Facebook Inc. értéke 56 milliárd dollárral esett vissza. Egyre több kisebb és nagyobb cég jelenti be ugyanis, hogy csatlakoznak a közösségi oldal elleni bojkotthoz – olvasható a Newsweek oldalán.

Már körülbelül 100 márka csatlakozott a "#StopHateForProfit" nevet viselő kampányhoz.

Zuckerberg egy videóban próbálta menteni a menthetőt, miután olyan cégek kezdték el kivonni a hirdetésekre szánt pénzüket a Facebookból, mint a Verizon, az Unilever, a Coca-Cola és a The North Face. Bejelentette többek között, hogy a Facebook szigorúbban fog fellépni a gyűlöletbeszéd ellen, főleg, ha az politikusoktól származik.

A Facebookot több helyről is kritika érte amiatt, hogy nem követték a Twitter példáját, és nem távolították el Donald Trump bejegyzését, amiben figyelmeztette a tüntetőket, hogy fosztogatások esetén a fegyverhasználatot is megkezdik. Zuckerberg június 26-án egy hosszú Facebook-posztban részletezte azokat a lépéseket, amelyeket a vállalat a jövőben megtesz a gyűlöletkeltő tartalmak eltávolítására.

Zuckerberg becsült vagyona jelenleg 90,2 milliárd dollár, így ő a harmadik leggazdagabb ember a világon a Bloomberg Billionaires Index listája szerint.

Negyedik helyen áll Bernard Arnault, a Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH) luxuscikkgyártó cég elnök-vezérigazgatója, 87,7 milliárd dolláros vagyonával. A hatodik helyen az amerikai részvénybefektető és üzletember, Warren Buffett található 70,2 milliárd dollárral. 

A második leggazdagabb a Microsoft alapítója, Bill Gates 114 milliárd dollárral. Az Amazon alapítója, Jeff Bezos pedig továbbra is a leggazdagabb ember a világon, több mint 170 milliárd dollárral.