Oroszország területét támadta Ukrajna, a moszkvai reptereken felfüggesztették a forgalmat

Hírek2023. nov. 26.MTI

Húsz ukrán drónt semmisített meg Oroszország légterében, a moszkvai, a tulai, a kalugai és a brjanszki régió felett a légvédelem vasárnapra virradóra - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a történteket "tömeges dróntámadás-kísérletnek" nevezte. A távirányírott repülőszerkezeteket a moszkvai régió különböző területein észlelték: Naro-Fominszk közelében, Ogyincovo és Ramenszkoje és Podolszk környékén.

Andrej Vorobjov, a régió kormányzója öt drón elfogásáról számolt be, amelyek három esetben "a földön lévő építményekben kárt okoztak", de senki sem sérült meg. A politikus kártérítést ígért a lakosoknak. Az orosz főváros három repülőterén 15 repülőjárat indítását és fogadását halasztották el.

Alekszej Gyumin, Tula megye kormányzója közölte, hogy az azonos nevű városban egy lelőtt ukrán drón lakóházba csapódott. Ennek következtében egy ember megsebesült, három lakás ablakai pedig betörtek. A megye légterében legkevesebb három drónt semmisítettek meg.

Alekszandr Bogomaz, Brjanszk megye kormányzója négy drón megsemmisítéséről számolt be, Vlagyiszlav Sapa, Kaluga megye kormányzója szerint pedig két járás felett lőttek le drónokat.