Rablás vagy csak bejött egy ügyfél a bankba? - Fióklátogatási előírások a maszkhasználatról

Hírek2020. máj. 21.HP

Szükséges-e az ügyfeleknek maszkot viselniük a bankfiókokban, illetve a fiókokban található ATM készülékek használatakor? Erről kérdeztük az OTP, a Takarék-, az Erste és az MKB Bankot.

OTP Bank

Az OTP Bank mindent megtesz ügyfelei zavartalan és folyamatos kiszolgálásáért és azért, hogy egészségük megvédése érdekében intézkedéseikkel lassítsák a vírus terjedését.

Az OTP Bank arra kéri ügyfeleit, hogy amennyiben feltétlenül szükséges bankfiókot felkeresniük, viseljenek maszkot vagy az arcot eltakaró kendőt, amelyet az ügyfél azonosítás idejére vegyenek majd le.

Az OTP Bank esetében az ATM-ek nem az ügyintézésre szolgáló belső térben, hanem a bankfiókok előterében kialakított 0-24 órás zónában találhatók. Érdemes itt is maszkot viselni, különösen, ha a zónában több ATM is üzemel, amelyeket egy időben használnak ügyfelek.

Emellett az OTP Bank rendszeresen felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a bankfióki ügyintézés helyett az OTP Bank számos terméke és szolgáltatása elérhető online, így pénzügyeiket gyorsan és biztonságosan tudják intézni internetbanki, illetve mobilbanki csatornákon.

Takarékbank

Nincs olyan országosan hatályos és érvényes szabály, ami kötelezővé tenné a maszk viselését. Helyi önkormányzati rendeletek ettől eltérhetnek, és kötelezővé tehetik a maszk viselését. Erre számos példa van.

Ugyanakkor, ahol kötelező is a maszk viselése, a Takarékbank ott is mentesül a szabály alól, mivel a bankfiókokban az ügyfeleket és az ügyintézőket plexilapok választják el, akadályozva a vírus terjedését.

Ettől függetlenül, bármelyik ügyfél hordhat maszkot az ügyféltérben, azonban mindenkit arra kér a Takarékbank vezetősége, hogy az ügyféltérbe lépéskor tegye láthatóvá teljes arcát, a beazonosíthatóság miatt. Ugyanez érvényes a fiókok belső terében található ATM-ek esetében is.

MKB Bank

Tekintettel a járványhelyzetre, az MKB Bank ügyfélszolgálatra nyitva álló területeken a maszk használata mind az alkalmazottak, mind pedig az ügyfelek számára kötelező.

Erste Bank

Az Erste Bank zárt terein belül, így a fiókokon és egyéb épületeken belül kötelező a maszk viselése. Amennyieben az ATM az utcára néz, abban az esetben nem kötelező maszkot felvenni.