Szerbiában építhet új gyárat a Volkswagen Csoport

Hírek2019. márc 9.Növekedés.hu

A Volkswagen 440 milliárd forintos befektetéssel összeszerelő gyárának helyszínt keres.

Az elmúlt év végén a német autógyártó csoport, a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess jelentette be, hogy keresik egy, számos márka összeszerelésére szolgáló kelet-európai gyár helyszínét, amely várhatóan 2022-ben kezdi meg tevékenységét.

A beruházás értéke meghaladja az 1,4 milliárd eurót, nagyjából 440 milliárd forintot. 

Európa legnagyobb autógyártójának beruházásáért számos ország küzd, így Románia, Bulgária, Szerbia és Törökország. – Még nem született döntés arról, hogy az új gyár hol épül fel – olvasható a romania-insider.com hírportálon Mark Langendorf, a VW kommunikációs főosztályának képviselőjének nyilatkozata.

Nem hivatalos források szerint ugyanakkor a német vállalat már eldöntötte, hogy az új gyár Szerbiában épül fel, „tekintettel a kedvező gazdasági környezetre és a nagyszámú alkatrészbeszállító jelenlétre”. 

Szakértők azonban tudni vélik, hogy a Szerbia mellett szóló döntő érv az országban található jelentős lítium kincs. Ez a fém az elektromos akkumulátorok egyik legfontosabb alapanyaga. Az új gyár valószínűleg a Skoda Karoq és a Seat Ateca városi sportautók összeszerelésével kezdi munkáját. Alkalmazottainak száma mintegy 5 000 fő lesz.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.