Újabb orosz oligarchák haltak meg rejtélyes módon

Hírek2022. dec. 25.Növekedés.hu

Összesen már 21, magas rangú, befolyásos orosz üzletember vesztette életét idén. A halálesetek többségére nem derült fény teljesen és a tragédiáknak még nincs vége. Decemberben újabb oligarchák vesztették életüket - számol be a Világgazdaság.

Rejtélyes körülmények között hunyt el decemberben két orosz üzletember is, akik az erősen megkérdőjelezhető módon meghalt orosz oligarchák sorában a következők voltak - olvasható a Világgazdaság cikkében.

A két legutóbbi áldozat Grigorij Kocsenyov, az Agima IT-cég vezetője, akinek lakását épp átkutatták a rendőrök, amikor „valahogyan kiesett” az erkélyéről, illetve december 9-én az 50 éves Dmitrij Zelenov, az ingatlanokban utazó oligarcha is életét vesztette.

Zelenov rendkívül furcsa körülmények között halt meg: barátaival vacsorázott Franciaországban, amikor hirtelen rosszul lett, majd kifelé menet leesett a lépcsőn, beütötte a fejét és a kórházban belehalt sérüléseibe.

A francia rendőrség még nyomoz az ügyben. 

A nem nukleáris tengeralattjárókat építő nagy orosz hajógyár, az Admiralitás bejelentette, hogy a társaság vezérigazgatója december 24-én szombaton hirtelen elhunyt - írta a Reuters hírügynökség.

A szentpétervári Admiralitás Hajógyár közleményben jelentette be a 66 éves Alekszandr Buzakov "tragikus" halálát, de részleteket nem közöltek, halálát nem indokolták meg. Buzakov 2012 óta vezette a vállalatot.