Vendégeik hűségére alapozzák túlélésüket a brit kocsmák - Meg az állami támogatásra

Hírek2020. máj. 7.Növekedés.hu

A brit sörfőzdék és kocsmák abban bíztak, hogy az idei nyár hasonló lesz a 2018. évihez, amikor a napfény és a futball által elvarázsolt tömegek az ágazatot 45 év legnagyobb sör-értékesítési csúcsához segítették.

Ez a remény márciusra elillant, amikor a kormány a kocsmák elkerülését javasolta az embereknek, majd követelte, hogy azok zárjanak be. Végül, alig egy hetes határidővel, országos zárlatot rendelt el, mert igyekezett megállítani az új koronavírus terjedését.

Sim Cotton, aki társaival hat éve alapított egy sörgyárat, a London Beer Factory-t, ott maradt a rengeteg sörrel a tartályokban. A 4 százalékos glutén-mentesLifesavers”, a „National Heroes” és a 4,2 százalékos „American Pale Ale” márkákat most kannákban árusítja, a bevételt pedig két olyan dél-londoni kórháznak juttatja el, ahol COVID-19 betegeket ápolnak.

A fogadókészség megdöbbentő volt. Nagyon sok segítséget kaptunk rendszeres vendégeinktől és azoktól is, akik támogatni akarják az NHS-t és ki akarják fejezni együttérzésüket.

mondta

A cég egyes ízesített, illetve barna söreit a Tesco-nak, Nagy-Britannia legnagyobb szupermarketjének adja el, a közelmúltban pedig megkezdte az online értékesítést.

Az internetes árusítás, amelyet a korábbiakban nem reklámoztak, a kocsmák bezárását követő három-négy nap alatt napi 123 tranzakcióra futott fel, mondta Sim Cotton. Ez persze soha sem lesz képes kiváltani a kocsmák és bárok fogyasztását.

A sörivás a társadalmi élet egy része, amit egyszerűen nem lehet helyettesíteni. Az olyan elfoglaltságok, mint a Zoom vagy egy televíziós „házi parti” a kocsmai sörivást meg sem közelítheti.

A Független Sörivók Társasága a múlt hónapban közölte: sok sörfőzde a bezárás veszélye ellen küzd, mivel a sörértékesítés 82 százalékkal csökkent.

Mark Allan, a Kennington-i „Black Prince” kocsma bérlője Dél-Londonban elvitelre készít ételeket és italokat, hogy valamennyi bevétele maradjon. Rendszeres vendégeivel igyekszik kapcsolatot tartani.

A kezdeményezés fogadtatása meghökkentő volt. Azt hiszem, mindenki értékeli, hogy mi rendelkezésre állunk.

Mark Allan 10 éve vezeti a kocsmát, és egy új, 15 éves bérleti szerződést írt alá egy nappal azt megelőzően, hogy a kocsmákat be kellett zárni. Felvett egy kormányzati hitelt, kényszerszabadságra küldte alkalmazottjait és halasztást kért a bérleti díj fizetésére, hogy megmentse a kocsmát a csődtől. „Nincs hivatalos eljárásrend a COVID-19-re” mondta.  

A Brit Sör és Kocsma Szövetség szerint a koronavírus komoly következményekkel jár.

A kocsmáknak egyik napról a másikra be kellett zárniuk, a sörgyárak pedig elveszítették alapvető piaci kapcsolataikat

mondta Emma McClarkin vezérigazgató.

A támogatások és a munkaerő-megőrzési program segített ugyan, de több segítségre lenne szükség, különösen, ha a zárlat hosszabb ideig fennmarad és nyitás után is alkalmazkodni kell a távolságtartási követelményekhez.

A felhasználható tér bármiféle, érdemi csökkentése, illetve a megnövekedett költségek elkerülhetetlenül szükségessé teszik, hogy a nagy brit kocsmák világa további kormányzati támogatást kapjon

mondta.

Egy vendég, Rachel Low azt mondta: ételek és italok vásárlásával támogatja a Black Prince kocsmát mindaddig, amíg újra meg nem nyithat.  

A sörről, a társaságról és az ételekről van szó” mondta. „Ezt így, együtt nem kapod meg otthon, nem kapod meg egy bárban, nem kapod meg egy futballmeccsen és bármilyen hasonló helyen sem. A kocsmában igen. A kocsma hiányát pedig, azt hiszem, nagyon sok ember megérzi.”