Yoko Ono kiállítás nyílt meg Budapesten

Hírek2019. máj. 20.Növekedés.hu

Csend a hullámok után címmel Yoko Ono és Fukui Yusuke képzőművészek munkáit bemutató kiállítás nyílt az Ybl Budai Kreatív Házban a Japán érintése programsorozat keretében.

Csend a hullámok után című kiállítással indul az Ybl Budai Kreatív Ház két hetes, Japán érintése című programsorozata. A japán-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 150 éves évfordulója alkalmából kortárs képzőművészeti kiállítással, dizájnerek bemutatójával, valamint pezsgő programokkal, könyvbemutatóval, workshopokkal, koncertekkel és előadással készülnek a szervezők.

Fukui Yusuke Budapesten élő japán képzőművész Rejtett számok (Hidden Numbers) című sorozatában a japán történelem fontos évszámait helyezi el absztrakt felületeken, munkáit négy olyan Yoko Ono nyomat egészíti ki, melyek korábban még nem voltak láthatóak Magyarországon. 

Új, eddig nem ismert világot épít körénk Yoko Ono és Fukui Yusuke kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban. Látogatóink a tárlaton távoli horizontokkal, versben manifesztálódott égtáj-képekkel, vastengerrel találkozhatnak.

Fukui Yusuke 1971-ben született Japánban, de 1991 óta Budapesten él és alkot. Kiállításunkon megtekinthető Rejtett számok (Hidden Numbers) című sorozata, amelyben a japán történelem fontos évszámait helyezi el absztrakt felületeken. Ezek mellett egy közel nyolc méteres, Vastenger című, vegyes technikával készült kép kap helyet a tárlaton. Az alkotás érdekessége, hogy az akril felületen vasporral formázta meg a hullámokat.

Fukui Yusuke munkáit négy olyan Yoko Ono nyomat egészíti ki, melyek korábban még nem voltak láthatóak Magyarországon. Yoko Ono talán a legismertebb kortárs japán képzőművész – emellett zenész és dalszerző is. Tokióban született 1933-ban, 1954-ben végzett a New York-i Sarah Lawrence College-ban, majd később, John Lennon oldalán a város avantgárd művészeti életének aktív, meghatározó tagjává vált. Későbbi, magyar származású élettársa révén többször járt Magyarországon.