Zenei eszköz fejlesztésébe fektetett a Hiventures

Hírek2023. júl. 22.MTI

A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 125 millió forintos befektetéssel támogatta az okos zongoraszéket fejlesztő Péterváry Kft.-t - közölte a Hiventures az MTI-vel.

A támogatást a Petervary Smart Piano Bench világpiaci kilátásaival indokolták, az érdeklődés ugyanis a közlemény szerint már most jelentős, számos európai ország mellett az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten is vannak lehetséges vásárlók.

A magyar fejlesztésű zongoraszék rangos nemzetközi elismeréseket is kapott, nemrég elnyerte az olasz A' Design Award and Competition és a London Design Awards díját.

A termék belföldön ugyancsak sikeres lehet, hiszen a zongorapiac Magyarországon élénk, évente mintegy 1000 új akusztikus és 2000 új digitális zongorát adnak el, emellett mindkét típusból 1000-1500 használt példány is gazdát cserél - tették hozzá.

A befektetés segítségével a Péterváry Kft. elkészítette a zongoraszékek két modelljének prototípusát, így már az idén elkezdődhet az értékesítés.

A prémium minőségű, elektromos emelési funkcióval kiegészített változat professzionális koncertekre is alkalmas lesz, az oldalmozgásra képes alapváltozatot otthoni használatra készítették.

A mai zongoraszékek ülőlapját csak kézzel lehet állítani, az okos zongoraszék ezért olyan változást hozhat, mint a kerékpároknál a váltó, a zongorázási szokásokat világszerte átalakíthatja - írták.

Nyilvános beszámolója alapján a tatabányai Péterváry Zenei Technológia Kft. 2021-ben jött létre, és nyereséget azóta még nem ért el, de a Hiventures szerint az ígéretes saját termék mellett professzionális menedzsmenttel is rendelkezik, így a jövőben világszerte beírhatja magát a zenei történelemkönyvekbe - olvasható a közleményben.