Ez lehet a kulcsszó egy állásinterjún

HR2017. okt 6.Növekedés.hu

Mi az a fogódzó, amiből következtetni lehet arra, hogy megleltük azt a munkatársat, akire a piaci helytállás kihívásai közepette építhetünk? Holtbiztos receptet az ideális munkaerő alkalmazására nem találunk, ugyanakkor a jelöltek megítélését tekintve számos jó tanács és ajánlott módszer létezik. A legtöbb ismeretet munkáltatóként az állásinterjúk során szerezhetünk, ezért ezekre a meghallgatásokra érdemes a legtöbbet készülnünk. A kulcsszó a nyitottság, senkiről sem szabad idejekorán ítéletet mondanunk. A cégünknek is ezzel tesszük a legjobbat, hiszen szinte mindenkiben rejtőzhet valamilyen lehetőség. Attól még, hogy egy jelöltről kiderül: a meghirdetett állásra van nála alkalmasabb, személye egy más jellegű megbízatásnál később még szóba jöhet. De végső soron az sem kizárt, hogy akivel az interjú során kapcsolatba léptünk, idővel a vevőnk, vagy éppen a beszállítónk lehet. Ezért minden állásinterjút lehetőségnek kell tekintenünk, és ha nem is vezetett elsőre közös munkához a beszélgetés, úgy kell elválnunk a jelöltektől, hogy a kapcsolat felvételére máskor is alkalom kerülhessen. Ahhoz viszont, hogy egy állásinterjúra érkező kedvező benyomásokkal távozzon sikertelenség esetén is, elsősorban az egyenesség és a biztonság adja meg a szükséges hátteret. A célunk az, hogy a jelentkezőről a lehető legtöbb, számunkra fontos információval rendelkezzünk. Ennek érdekében olyan környezetet kell teremtenünk, ami oldja a jelölt feszültségét, és éreznie kell azt is, hogy minden mondatát figyelemmel kísérik és komolyan veszik. Feladatunk az is, hogy határozottan és a lehető legnagyobb pontossággal tudassuk az elvárt munkakör tartalmát és követelményeit. A döntéshez a legtöbb „muníciót” az erre adott reakciókból meríthetjük. Vonjuk be konkrét szituációkba a jelöltet, kérjünk tőle megoldási javaslatokat: itt derülhet ki, hogy mennyire sablonos vagy kreatív ötleteket kapunk. Mindezek mellett természetesen meghatározó az előélet, a szakmai önéletrajz és a tapasztalat. Bár a kutatások szerint azonban ezek önmagukban nem elégségesek, az biztos, hogy a nem kellő alapossággal elvégzett állásinterjúk után általában a jelöltek mindössze egyötödéről derül ki az, hogy beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.