Állami ingatlan értékesítés az EAR-on

Ingatlan2023. márc. 20.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az MNV Zrt. az ingatlan értékesítéseket 2015. szeptemberétől a transzparenciát és a nyilvánosságot biztosító Elektronikus Aukciós Rendszeren (a továbbiakban: EAR) keresztül bonyolítja le. Az EAR az MNV Zrt. honlapján keresztül bárki számára elérhető, a felületen meghirdetett és licitálás alatt álló ingatlanokról az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak részvételtől függetlenül.

Új fejlesztésként hamarosan elérhető lesz az EAR-on belül a kínálati menüpont, ahol az érdeklődők olyan értékesíteni tervezett ingatlanok közül is válogathatnak, melyek jelenleg nem állnak meghirdetés alatt. Az MNV Zrt. várja ezen ingatlanok tekintetében a vételi kérelmeket, melyek alapján a meghirdetésről gondoskodik.

Az EAR-ba történő regisztrációhoz mindössze Ügyfélkapu létesítése szükséges. Az árverésen történő részvétel biztosíték befizetéséhez kötött, a licitálás a kiírásokban rögzített licitlépcső alapján történik.

Az elmúlt évek eredményei alapján az EAR rendszer nagy érdeklődésre tett szert, könnyen kezelhető és átlátható felülete egy hatékonyabb értékesítési eljárást tesz lehetővé.

Az EAR felületen meghirdetésre kerülő ingatlanok országos szinten a portfólió széles skáláját lefedik. A lakhatási célt szolgáló ingatlanoktól kezdve, az ipari jellegű ingatlanokon át, egészen a befektetői, ingatlanfejlesztői kört célzó, nagy értékű irodaházak, szállodák, balatoni üdülőingatlanokig bezárólag találhatók ingatlanok a kínálatban.

Az EAR felületét érdemes figyelemmel kísérni a 2023. évben is, mivel az MNV Zrt. idén közel 1000 ingatlan meghirdetését tervezi, köztük sor kerül eddig még meg nem hirdetett irodaház, szálloda és társasház értékesítésére is.

A kedves érdeklődőket várjuk Elektronikus Aukciós Rendszerünkon: https://e-arveres.mnv.hu, ajánljuk figyelmükbe rendszeresen frissülő ajánlatainkat. (X)