Már több mint 280 ezer vállalkozás regisztrált az online számlára

NAV Infotár2018. okt 23.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A július 1. óta üzemelő új Online Számla rendszeren keresztül már 15 millió számla adatát fogadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az elmúlt három hónapban több mint 280 ezer vállalkozás regisztrált a rendszerbe. Július óta minden olyan - belföldi adóalanyok közötti ügyeltről szóló - számla adatát el kell juttatni a NAV-hoz, amelyben az áfa összege legalább 100 ezer forint, függetlenül attól, hogy számlázó programmal vagy kézi számlatömbből állították ki a számlát - mondta a novekedes.hu-nak Kis Péter András a NAV adószakmai szóvivője. Az indulás óta eltelt idő alatt a 280 ezer regisztrált adózó 15 millió számla adatát juttatta el az adóhivatalhoz. A legegyszerűbben azok a vállalkozások teljesíthetik az adatszolgáltatást, amelyek számlázó programot használnak. A programoknak ugyanis automatikusan, emberi beavatkozás nélkül kommunikálnak a NAV rendszerével és az adatokat a számla kiállításával szinte azonos időben küldik el a hivatalnak. Annak a vállalkozásnak, amelyik számlatömbből állítja ki a számlákat, internetes felületen kell manuálisan rögzítenie az adatokat- emelte ki a szóvivő. A NAV, hogy megkönnyítse a vállalkozások dolgát, fejlesztett egy ingyenesen használható számlázó programot (Online Számlázó), amely főleg kis- és középvállalkozásoknak kínál megfelelő alternatívát a piacon elérhető más programokkal szemben. Kis Péter András szerint, ha egy diagrammal illusztrálnánk az Online Számlázó „sikerességét”, akkor egy folyamatosan felfelé tartó egyenest mutatna az ábra, hiszen megállás nélkül gyarapodik a programot használók száma. Több mint nyolc és fél ezren döntöttek úgy, hogy a NAV ingyenes számlázó programját, az Online Számlázót használják- hangsúlyozta az eredményt a szóvivő.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.