Már több mint 280 ezer vállalkozás regisztrált az online számlára

NAV Infotár2018. okt 23.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A július 1. óta üzemelő új Online Számla rendszeren keresztül már 15 millió számla adatát fogadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az elmúlt három hónapban több mint 280 ezer vállalkozás regisztrált a rendszerbe. Július óta minden olyan - belföldi adóalanyok közötti ügyeltről szóló - számla adatát el kell juttatni a NAV-hoz, amelyben az áfa összege legalább 100 ezer forint, függetlenül attól, hogy számlázó programmal vagy kézi számlatömbből állították ki a számlát - mondta a novekedes.hu-nak Kis Péter András a NAV adószakmai szóvivője. Az indulás óta eltelt idő alatt a 280 ezer regisztrált adózó 15 millió számla adatát juttatta el az adóhivatalhoz. A legegyszerűbben azok a vállalkozások teljesíthetik az adatszolgáltatást, amelyek számlázó programot használnak. A programoknak ugyanis automatikusan, emberi beavatkozás nélkül kommunikálnak a NAV rendszerével és az adatokat a számla kiállításával szinte azonos időben küldik el a hivatalnak. Annak a vállalkozásnak, amelyik számlatömbből állítja ki a számlákat, internetes felületen kell manuálisan rögzítenie az adatokat- emelte ki a szóvivő. A NAV, hogy megkönnyítse a vállalkozások dolgát, fejlesztett egy ingyenesen használható számlázó programot (Online Számlázó), amely főleg kis- és középvállalkozásoknak kínál megfelelő alternatívát a piacon elérhető más programokkal szemben. Kis Péter András szerint, ha egy diagrammal illusztrálnánk az Online Számlázó „sikerességét”, akkor egy folyamatosan felfelé tartó egyenest mutatna az ábra, hiszen megállás nélkül gyarapodik a programot használók száma. Több mint nyolc és fél ezren döntöttek úgy, hogy a NAV ingyenes számlázó programját, az Online Számlázót használják- hangsúlyozta az eredményt a szóvivő.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.