A Facebook és saját bevételei is elszállnak Zuckerberg-nek a Metaverzumra

Pénzügy2022. dec. 19.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A cég egy olyan projektbe veti bele magát, amelyből szinte senki sem kér - írja a VG.

A Facebook anyavállalata, az amerikai Meta Platforms Inc. 2023-ban teljes költségkeretének 20 százalékát a Reality Labsra fordítja, annak ellenére, hogy Metaverzum virtuális és kiterjesztett valóságára fókuszáló projektjének még a létjogosultsága is kérdéses a kritikusok és a befektetők szerint - hivatkozik a Bloombergre a VG.

A Reality Labs projekt erőltetése az elmúlt egy év teljesítménye után erősen kétséges: idén a Meta-részvények árfolyama közel 65 százalékot esett, a cég elbocsátott 11 ezer munkavállalót, a Reality Labs üzletág pedig 9,4 milliárd dolláros működési veszteségről számolt be az év első 9 hónapjában, de a vállalat így is ráfekszik a virtuális valóságra. Pedig van sokkal jövedelmezőbb üzletáguk: a Meta által fejlesztett alkalmazások 32 milliárd dollár profitot termeltek ugyanezen időszak alatt.
Mint korábban megírtuk, Zuckerberg az elmúlt 13 hónapban több mint 100 milliárd dollárt vesztett vagyonából, ez azonban nem készteti arra, hogy irányt váltson. Saját elképzeléseit szeretné minden áron megvalósítani, és nem hallgat a Meta többi tulajdonosának figyelmeztetéseire.