Az Amazon tulaja 24 milliárd forintért vásárolt magának új házat

Siker2023. aug. 12.Növekedés.hu

Jeff Bezos, az Amazon e-kereskedelemi óriás alapítója, a világ harmadik leggazdagabb embere 68 millió dollártért (24 milliárd forint) vett Floridában, Miami tágabb környékén lévő, mesterséges szigeten lévő birtokot - írja a Bloomberg.

Mint a Bloomberg írja a part menti ház három hálószobás, 1965-ben épült, korábban a panamai kötődésű MTM Star International vállalat tulajdonában volt. 
Az 59 éves Bezos a gazdag hírességek környékén vette meg az ingatlant. Háza van itt Jared Kushner és Ivanka Trump párosnak de Tom Brady, amerikai focisztárnak is.

Bezos az elmúlt években több ingatlant is vásárolt, többek között Washingtonban, egy kilenc hektáros Beverly Hills-i kastélyt, amelyet 165 millió dollárért vásárolt 2020-ban, valamint egy Mauin lévő birtokot. Vannak ingatlanjai Manhattanben és Seattle-ben, valamint egy 300 000 hektáros texasi farmon, ahol a Blue Origin New Shepard rakétájának kilövőhelye található.

Bezos mióta mióta 2021-ben lemondott az Amazon vezérigazgatói posztjáról, és elvált feleségétől, MacKenzie Scott-tól egyre többet költ. Az övé a világ egyik legdrágább szuperjachtja, az idén vízre bocsátott Koru, amelynek építése becslések szerint 500 millió dollárba került.

A Bloomberg Billionaires Index szerint 163 milliárd dolláros vagyonával Bezos azonnal Indian Creek - itt található a ház - leggazdagabb lakosa. A szigeten mindössze 40 lakóház, egy country klub és egy saját rendőrség található.